Gå til hoved-indhold
Udstyr
Hempel har patentanmeldt Hempaspeed TF. Foto: Hempel

Hempel lancerer ny biocidfri bundmaling til det danske marked

Hempaspeed TF er navnet på Hempels seneste bundmalingsteknologi, der nu er patentanmeldt. En tyndfilmsmaling, der er både højtydende, hård og skåner miljøet.

Af Sara Sulkjær |

Den nye teknologi i Hempaspeed TF kombinerer det bedste fra de traditionelle hårde tyndfilmsmalinger med Hempels patenterede Hydrogel Fouling Release-teknologi og skaber en fusionshybrid bundmaling, der er helt biocidfri.

- Malingen har alle kvaliteterne fra en robust, hård bundmaling plus en fantastisk glat finish, og den er velegnet til brug i alle farvande, påpeger Hempel i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Den minimerer vækst og er utrolig let at rense, selv med højtryksvask, uden risiko for forurening af omgivelserne. 

 

En bred skare af landets lystbåde vil derfor have gavn af malingen. Det gælder såvel både, der gør sig på søer og floder, på kapsejladsbanen samt racer- og trailerbåde - ikke mindst i områder med restriktioner, der ikke tillader brug af biocider. 

 - Målet er, at vores produktløsninger både skal være mere effektive og samtidig værne om miljøet. Vi arbejder derfor hele tiden på at udvikle nye teknologier, der kan bidrage til at realisere dette mål. Den nye Hempaspeed TF er et perfekt supplement til vores biocidfrie sortiment, forklarer Tino Rikkert, Hempels Yacht Director Europe, og uddyber:

- Kun ved at tage højde for hele processen med maling af en båd kan vi være innovative, og udvikle bedre løsninger til gavn for industrien og miljøet. Vi kan ikke opnå dette alene, men vi er dedikerede til at bidrage til en mere bæredygtig verden ved ikke kun at tilbyde alternative malingsløsninger til markedet, men også oplyse branchen og bådejerne om fordelene ved vores nye teknologier.

Fire nuancer

Foruden Hempels topprodukt Silic One og den nye Hempaspeed TF omfatter virksomhedens yachtportefølje også den førende løsning til superyachts – Hempaguard X7, en skrogmaling, der reducerer brændstofforbruget, VOC-udledningen og udledningen af drivhusgasser (CO2 og NOx).

Den nye Hempaspeed TF vil kunne købes i Storbritannien, Holland, Tyskland, Danmark, Sverige, Finland og Norge fra sæsonen 2022 i fire nuancer; hvid, blå, sort og grå.

content-loader
content-loader
content-loader