Gå til hoved-indhold
Silic One-malingen er den første biocidfrie bundmaling til lystsejlere. Foto: PR-fotoUdstyr
Silic One-malingen er den første biocidfrie bundmaling til lystsejlere. Foto: PR-foto

Biocidfri Hempel-maling populært - unge sejlere er first movers

Sejlere under 40 år vil gerne sejle miljørigtigt og tør prøve nye produkter som Silic One. Thomas Olsen fra Hempel fortæller her om den biocidfrie maling.

Af Sara Sulkjær |

De unge sejlere vil miljørigtigt på vandet. Noget, de kan komme med Hempels biocidfrie bundmaling, der kom på markedet for tre år siden, men først i år for alvor har fået sit gennembrud.

- Miljøet spiller en større rolle for de unge. Det er ofte de unge sejlere under 40 år, der er first-movers og starter bølgen, forklarer Thomas Olsen, direktør for Hempels Yacht Marketing-afdeling, til motorbaadsnyt.dk.

Ældre sejlere er tro mod deres vaner 

En bølge, der efterfølgende spreder sig til de ældre og mere rutinerede sejlere, der oftest anvender deres sædvanlige mærke, når bunden skal males i foråret:

- De er typisk mere tro mod deres vaner og hiver det samme ned fra hylden, som de gjorde sidste år, forklarer Olsen.

En lang række testbåde skal blandt andet bryde denne udprægede skepsis for nye, moderne produkter. Det ser ud til at lykkes. 2018-sæsonen har været suveræn for den biocidfrie SilicOne-maling, hvis salg er fordoblet i forhold til sidste år.

- De både, der allerede er blevet malet med SilicOne, bruger den igen året efter. Oveni dem kommer så alle de nye brugere, så salget løbende øges, lyder forklaringen fra Hempel-eksperten.

Lige så god som biocidholdige malinger

At malingen fungerer lige så godt som de biocidholdige produkter har været et afgørende skridt i salget, ligesom produktet har en selvrensende effekt, hvis fulde virkning mærkes ved sejlads over 15 knob. 

Tilsammen har dette gjort det langt mere attraktivt for sejlerne at anvende malingen. 

30 år har det da også taget at udvikle SilicOne, der er baseret på silikone og hydrogel. Vigtige skridt, ikke mindst i takt med, at lovgivningen på området løbende strammes: 

- Jeg er helt overbevist om, at biociderne bliver gjort ulovlige på et tidspunkt. Et bud kunne være om ti år, hvor de nuværende EU-regulativer udløber, forudser Thomas Olsen, der bakker op om de klare regler: 

- Hvis vi vil dyrke vores sport og fritidsinteresse, skal vi passe på naturen, på samme måde som vi heller ikke smider plastikposer i vandet, understreger han. 

Hempels SilicOne-maling kan i en 750 ML bøtte købes for omkring 450,00 kr. hos en række forhandlere. 

Thomas Olsen står i spidsen for Hempels Yacht-Marketing-afdeling. Foto: Sara Sulkjær

content-loader
content-loader
content-loader