Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Topfarten for kitesurferne er over 30 knob.

Syv foil-kitesurfere vil lørdag den 7. maj slå rekord rundt om Sjælland

Lørdag morgen bliver der for første gang i 11 år angreb på den stående rekord rundt om Sjælland. Det sker på den såkaldte SølvSpiler-distance, fortæller Bådmagasinet. Carbon 3-trimaranen har lige nu rekorden om Sjælland i tiden 14:50:44. Nu link til tracking.

Af Troels Lykke |

Syv foil-kitesurfere vil slå rekorden rundt om Sjælland. Det er på trods af en vejrudsigt, der lover let vind i løbet af dagen i morgen. 

HER FØLGER DU DE SYV SURFERE VIA GPS-TRACKING

– Vinden er i den tynde ende, og chancerne er spinkle, men vi satser hele butikken og håber på, at vinden holder. Det er især over Køge og Fakse Bugt. Men vi nåede på vores Ozone Team-møde her til formiddag frem til, at det er bedre at tage chancen, end at sidde hjemme i sofaen og lade muligheden flyve, fortæller en optimistisk Thomas Beckett til Bådmagasinet. 

Start og slut ved Storstrømsboen

"De Syv Samuraier” står ud ved Madsnedø ved Storstrømsbroen. Derfra går det til Vordingborg, hvor der venter en kort nats søvn, for planen er at starte ved solopgang - kl. 05:20, hvor vinden angiveligt skulle være sydvestlig.

Carbon 3-trimaranen har lige nu rekorden om Sjælland i tiden 14:50:44. 

Det er planen at bruge Storstrømsbroen som start-/mållinje. 

Fik blod på tanden efter rekord om Fyn

En gruppe kitesurfere smadrede den hurtigste tid rundt om Fyn ved at barbere 1 time og 39 minutter af den tidligere hurtigste tid på 10:07:00 sat af Erik Filsø og Co. i Angel.

Efter fantomtiden rundt om Fyn på 8 timer og 28 minutter tog brødrene Anders og Thomas Beckett kontakt til eventmanden Morten Brandt og Bådmagasinet, som i dag ejer og forvalter SølvSpileren.

Formålet med kontakten var en modernisering af stattutterne, så der blev åbnet for rekordforsøg for deltagelse i mindre foilbårne fartøjer.

Kilde: Bådmagasinet

content-loader
content-loader
content-loader