Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sam Davies er klar i sin IMOCA 60er.

50 knobs vind udsætter solo-sejladsen Route du Rhum over Atlanten

Sejladsen, der starter fra St. Malo i Den Engelske Kanal med mål i Guadeloupe i Caribien på 3.542 sømil, er udsat for første gang i historien. Solo-sejlerne reagerer positivt.

Af Troels Lykke |

Sejladsen fra St. Malo i Frankrig med mål i Guadeloupe, Caribien, skulle have været startet i dag, søndag.

Sejladsen for de 138 solo-sejlere går i stedet onsdag klokken 14.15. (britisk tid)

Der er blevet lovet stigende vind i Den Engelske Kanal. Mandag skulle de krydse en front med vindstød på op til 50 knob.

Derudover skulle de passere gennem resterne af Martin, et tropisk lavtryk, der kan producere fem til syv meter høje bølger. Den Engelske Kanal vil betyde, at solo-sejlere ikke har mulighed for at navigere væk fra stormen, fortæller seilmagasinet.no.

- Ingen af ​​os har erfaring med sådan et vejr. Vores plan var at finde ly i Roscoff, siger Armel Le Cléac'h, der er skipper på Ultime "Banque Populair".

Rekordantal deltagere

I alt 138 både deltager i solo-regattaen over Atlanten. De største fartøjer sejler Ultime-klassen, flerskrogsbåde på 105 fod. Der er otte sådanne personer, der deltager.

Den største klasse er Class40 med 55 både. En stor udvikling har fundet sted her, med 30 både bygget siden sidste sejlads. Der er registreret 38 både i IMOCA-klassen.

Ocean50 er en spændende klasse, med 8 trimaraner. Disse både kan klassificeres som flerskrogsbådenes klasse 40, men strenge regler for at holde omkostningerne nede.

Der er også en åben klasse for flerskrogsbåde og for monoskrogsbåde. Flere historiske fartøjer vil deltage i disse klasser. Der er 12 i mono og 16 i multi.

www.routedurhum.com/en - YouTube-video fra sejladsen

content-loader
content-loader
content-loader