Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
48-årige Sam Davies er en erfaren kvinde til søs. Her ses hun på sin IMOCA 60 med foils.
Kapsejlads
Sam Davis kan ikke længere bebrejde udstyret. Hun kan vinde Route du Rhum.
Kapsejlads
Kapsejlads

Fire kvinder klar til Route du Rhum, alene over Atlanterhavet - Sam Davies er en af dem i hot IMOCA 60

Route du Rhum starter den 11. november og går til Guadeloupe i Caribien. 138 både og 138 skippere fra 14 nationer er tilmeldt, men kun fire damer. Solo-regattaen går fra Den Engelske Kanal til Guadeloupe i Caribien, en afstand på 3.542 sømil. 48-årige Sam Davies er klar.

Af Troels Lykke |

IMOCA 60, der vejer 8,5 ton og stikker 4,5 meter og har foils, er den hårdeste klasse i havkapsejlads, og i denne klasse er der to regattaer, der skiller sig ud, solo-regattaerne Route du Rhum og Vendee Globe.

Route du Rhum starter den 11. november og går til Guadeloupe i Caribien. 138 både er tilmeldt, men kun fire damer. I Vendee Globe om to år vil der være flere.

Lang tradition for kvinder

At sejle 60 fods både alene rundt i verden er hårdt, og helt tilbage i 1997 viste franske Catherine Chabaud, at det var muligt.

Hun blev nummer seks i Vendee Globe i 1997. Den gang stillede Isabelle Autissier også op, men måtte udgå efter at have haft problemer med roret, fortæller Seilmagasinet.no

Fire år senere viste britiske Ellen MacArthur, at kvinder kan. Hun tog en stærk andenplads kun én dag efter Michel Desjoyeaux, der tog sejren.

Otte år senere var der to britiske kvinder, hvor Samatha Davis tog en stærk fjerdeplads. Hun har forsøgt igen flere gange, men er gået i stykker på grund af mastefejl og rorfejl.

Nu er 48-årige Sam Davis tilbage, og for første gang præsenterer hun en glat ny båd. Davis sejler et Sam Manuard design.

Læs mere om Davies: www.routedurhum.com/en/skipper/178

content-loader
content-loader
content-loader