Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Efter en pause fra ILCA’en er Anne-Marie Rindom igen tilbage i den olympiske jolle i Texas. Foto: Peter Brøgger

OL-guldvinder Rindom tilbage i ILCA 6 - nu gælder det VM i Texas

Anne-Marie Rindom og udviklingslandsholdets Anna Munch sejler VM i ILCA 6 fra 11.-16. oktober i Texas. Et stævne, der er Rindoms første i år. Hun går ikke efter et stort resultat ved VM pga. lang pause fra klassen, men nu er guldfuglen tilbage.

Af Troels Lykke |

Sammen med Anna Munch, ILCA 6-sejler på udviklingslandsholdet, sejler hun VM fra den 11.-16. oktober, hvor verdenseliten fra Tokyo2020 stort set alle er at finde på deltagerlisten.

Ni måneder er gået, siden Anne-Marie Rindom sidst har konkurreret i ILCA 6, som hun vandt OL-guld i sidste år. Tiden har hun i stedet brugt på at få nye perspektiver på sejlsporten, lære nye bådtyper at kende og udvikle sig som sejler.

Noget, hun alt sammen kommer til at blive ved med de kommende år, men for nu er det endelig ILCA-jollen, det gælder, fortæller hun i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

– Det bliver spændende at komme tilbage og se, hvor niveauet ligger, men jeg har også respekt for, at jeg har holdt pause. Derfor bliver VM ikke et stævne, hvor jeg fokuserer på resultaterne. Jeg ved, det tager tid at komme helt tilbage i topform, og for mig er det det langsigtede mål, der gælder, siger hun og peger på OL i Paris i 2024.

Verdenseliten samlet

I august var hun på træningslejr i den kommende olympiske sejlsportsby Marseille med de andre ILCA-sejlere fra Sejlerlandsholdet. Siden har hun fulgt trop med træning på Aarhus-bugten for at blive klar til at møde det stærke felt under VM. 

– Alle fra top ti til OL stiller til start i Texas, og jeg synes virkelig, det er sejt. Marit Bouwmeester fra Holland har for eksempel fået barn og er med igen. Det siger lidt om, hvor højt niveauet er i ILCA 6-klassen, fastslår hun.

Nye forhold venter

VM i Texas afholdes i Houston, og ræsene sejles i den mexicanske golf.

Anna Munch og Anne-Marie Rindom har i en uges tid sejlet rundt lokalt og forsøgt at lære forholdene at kende. Ingen af dem har sejlet der før, men begge glæder sig til at komme på vandet og give den max gas.

– Jeg føler mig i god form, er meget spændt og klar til at kæmpe for et godt resultat!, afslutter hun.

content-loader
content-loader
content-loader