Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Nogle sejlere foretrækker at tilbringe al deres tid på vandet, mens andre ikke har nok i én passion. Foto: Mikkel Groth

Savner du sejlads og ski? Oure Kostgymnasium holder Åbent Hus på Sydfyn

På Oure Kostgymnasium kan du blive student, mens du dyrker din passion for sejlads og ski. Der er åbent hus i Oure de næste to lørdage.

Af Troels Lykke |

Brænder du for at sejle i de varme måneder og stå på ski, når frosten melder sig? Så er du ikke alene om at savne begge dele lige nu. Hvis du ovenikøbet er på udkig efter en god studentereksamen og de fedeste fællesskaber, så er Oure Kostgymnasium oplagt for dig, fotæller Oure til pressen.

Der afholdes Åbent Hus lørdag d. 8 januar og lørdag d. 15. januar. Læs mere her.

Hvis du ikke har nok i sejlads…

På Skolerne i Oure er der mange sejlere på tværs af efterskole, kostgymnasium og højskole.

Nogle sejlere foretrækker at tilbringe al deres tid på vandet, mens andre ikke har nok i én passion. Det er tydeligt på Oure, at mange sejlere har stor passion for både hav og pist, fortæller sejlunderviser på Oure Kostgymnasium, Johan Søgaard Hoff.

”Vi kan se, at rigtig mange af vores sejlelever brænder ligeså meget for livet på ski som de gør for livet til søs. Derfor har vi lavet en sejllinje, hvor der også er rig mulighed for at få dækket sin lyst til ski. Faktisk helt op til seks uger om året med mulighed for at tage en ski-instruktøruddannelse undervejs”, fortæller Johan, inden han afslører hvordan skiløbet faktisk kan hjælpe dig til søs.

”Skiløbet giver en god kropsforståelse, det gør dig stærkere og det får dig til at bruge din krop på en anden måde en du plejer. Alt det får du gavn af på båden, så du bliver i mange tilfælde en bedre sejler af også at stå på ski”, lyder det fra Johan.

Dyrk din passion og bliv en del af godt fællesskab

Jonas Wedege er passioneret omkring sejlads og har sejlet i mange år. Det var da også sejlads, der trak ham til Oure Kostgymnasium, hvor han lige nu går i 2.G. Passionen for ski fylder dog også rigtig meget for Jonas, som derfor mener, at han får det bedste af begge verdener på Oure.

”På Oure kan jeg dyrke min passion for sejlads og når sejlsæsonen så går på gæld og frosten begynder at komme snigende, får jeg mulighed for at dyrke min passion for ski. Det er ret fedt. Og så er jeg omgivet af en masse dygtige folk, som både hjælper mig med at flytte mig indenfor min sport, men også som menneske”, fortæller Jonas.

Netop at rykke sig som menneske er en stor del af ens gymnasietid. Når gymnasiet oven i hatten er et kostgymnasium, der måske ligger langt væk hjemmefra, er der brug for gode mennesker omkring de unge, som kan sikre deres trivsel.

”Vi er mange forskellige faggrupper omkring de unge mennesker på Oure Kostgymnasium. Der er et kæmpe samspil mellem STX-undervisere, linjeundervisere og kostskolepædagoger, som alle bidrager til, at de unge mennesker har det godt og rykker sig inden for det boglige, det sportslige eller kunstneriske, og det menneskelige”, fortæller Johan, som håber at se en masse unge sejlere og skiere til Åbent Hus de kommende lørdage. Han mener nemlig, at Oure kan noget helt specielt indenfor sejlads og ski.

”Hvis du bliver student fra et almindeligt gymnasium, er du klar til at indtage verden som student. Når du bliver sejl- og skistudent fra Oure, er du klar til at indtage verden både som student og som sejler og skier. Du kan påmønstre en båd i Grækenland med det samme eller få job overalt i verden med den BSI-uddannelse, du har taget undervejs. Det giver nogle helt andre muligheder end med en almindelig studentereksamen”, slutter han af.

Læs mere om Åbent Hus på Oure Kostgymnasium her eller om linjen Sejlads & Ski her.

content-loader
content-loader
content-loader