Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
52-årige Søren Johnsen vandt i klassen Master, hvor man skal være over 35 år og i Grand Master Klassen, hvor man skal være 50 år. PR-foto

Søren Johnsen – europamester 2022 i Master i Europajolle

Den 52-årige Europajolle-sejler fra Kaløvig Bådelaug og Skive Sejlklub er netop vendt med en flot guldmedalje fra European Masters Europe Class 2022 (fra 35 år) , der blev sejlet på en sø ved Röbel – Müritz i Tyskland. Et sted, der minder om Skive Fjord.

Af Troels Lykke |

Søren Johnsen blev Eeuropamester i master (over 35 år) og Grand Master i aldersgruppen (50-60 år gammel). 63 sejlere stillede top. 

Og der er blevet trænet flittigt på fjorden i Søren Johnsens tidligere hjemmeklub i Skive op til Masters-EM.

- Fjorden har nogle af de samme forhold, som på en sø. Det er altid noget helt særligt med træning i Skive Sejlklub, hvor jeg startede som 5-6-årig i optimistjollen og efterfølgende omkring 1984 overgang til at sejle Europajolle, som har fulgt mig trofast siden. Jeg havde træning et par dage på søen Müritz inden EM-start i onsdags.

Om træning og om at sejle på en sø, forklarer Søren Johnsen til minbaad.dk:

- Målrettet træning er væsentligt og at sejle på en sø er ikke hverdagskost. Jeg er ikke kommet sovende til sejren. 

Har tidligere vundet fire VMer

Søren Johnsen har tidligere vundet fire verdensmesterskaber i Europapjolle og mange andre mesterskaber.

Søren Johnsen har været med til at udvikle sejl til jollen for UK Sails Danmark, ved sejlmager Morten Ullmann, hvilket nu har båret frugt.

- Jeg har stor daglig opbakning fra min kæreste Bitten, som gerne følger med på lange gåture (10-20 km) og cykelture (50-100 km) for at holde formen. Hun har også støttet troligt på sidelinjen under dette EM, siger sejleren.

Karsten K. Lülloff, Hellerup Sejlklub, som var eneste dansker ud over Søren, har Søren også mange gode snakke med og de har gode til at støtte hinanden. Karsten slutter på 22. plads på søen i Tyskland.

Søren Johnsen var ekstra tændt til stævnets sidste to sejladser, hvor han leverede to overbevisende førstepladser, hvor han sikrede guldet, selvom han var á point med polske Damian Sieczkowski, der havde fleste 1. pladser.

Top ti med hestevogn

Efter præmieoverrækkelse var der hestevognskørsel for top 10 kvinder og mænd.

Nu fortsætter Søren træningen i Kaløvig Bådelaug op til DM i Fåborg – den sidste weekend i august. Dernæst fortsættes træning til VM 2023, som holdes i Vallensbæk.

Se video med Søren Johnsen fra Tyskland

content-loader
content-loader
content-loader