Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Søren Johnsen har et tæt samarbejde med UK Sailmakers. - Jeg gik virkelig stærkt når der var 6 m/sek. Jeg vandt flere sejladser med et minut ned til nummer to, siger Kaløvig-sejleren, der også sejler for Skive Sejlklub

54-årige Søren Johnsen taber 16 kilo og vinder Europajolle-EM Masters i Polen

Søren Johnsen, der sejler i Kaløvig Bådelaug, gik igen målrettet efter et mesterskab, og med cykling og træning i Europajollen og den rigtige kost kom han i kampform og vægten faldt fra 96 til 80 kilo på to måneder, fortæller den tidligere firedobbelte verdensmester i klassen til minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

Søren Johnsen har vundet VM fire gange i Europajollen og fem guld i VM-masters, hvor du skal være over 35 år, som mandlig sejler og 30 som kvinde.

Den 54-årige jyde har da også sejlet i Europajollen i 39 år. Det hele startede i Skive Sejlklub, men i dag sejler han i Kaløvig Bådelaug med 25 andre Europajolle-sejlere, herunder den meget vindende verdensmester hos kvinderne, Anna Livbjerg.

- Vi har et virkelig godt Europajolle-miljø i Kaløvig med mange gode sejlere, det betyder meget for mig, siger Søren Johnsen vi fangede i dag på en færge, mens han var på vej til Læsø for at cykle.

I forrige weekend fik han sejlet et EM-guld hjem i Grand Masters i Ustka, Polen med 28 deltagere. Han satte seks førstepladser ind i syv sejladser. Så var det EM i hus. Flere af sejladserne vandt han med over et minut til nummer to i feltet.

Tabte 16 kilo på to måneder

Han har da også forberedt sig en del, ikke mindst med vægten, der blev reduceret med 16 kilo på kun to måneder.

- Jeg gik fra 96 til 80 kilo ved at cykle fire gange om ugen, når du har cyklet i 50 minutter, så bliver forbrændingszonen god, så vi cyklede ofte to timer, samtidig tog jeg også kosten seriøst og holdt mig væk fra mælkeprodukter, jeg har fra cykelmiljøet at mælkeprodukter binder fedtvæv. Og så har jeg selvfølgelig også trænet meget i jollen, siger Søren Johnsen, der bor i Aarhus.

Og hvad med alkohol?

- Det har jeg ikke rørt i et halvt år, det feder.

Resultater

content-loader
content-loader
content-loader