Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses et af felterne under EM. Fotos: Peter Brøgger
Kapsejlads
Bedste dansker blev den jyske sejler Erik Futtrup Havemann på en fjerdeplads.

Stort EM i Optimistjolle for 42 nationer var hårdt men alle anstrengelserne værd

Sådan konkluderer stævneleder fra Sønderborg Yacht Club, Tim Fink, hvor bedste danskere blev Erik Futtrup Havemann på en fjerdeplads hos drengene og Laura Smitt på en 14. plads hos pigerne.

Af Troels Lykke |

Stævneleder Tim Fink fra den sønderjyske sejlklub, SYC, gør nu status efter det store åbne EM, hvor hele 42 nationer var med, helt fra Japan, New Zealand, Brasilien, Hongkong, men også Argentina bl.a.

”Det har været to meget travle og hektiske uger, men også to uger fyldt med glæde og spænding. I Sønderborg Yacht Club har vi engageret mere end 60 frivillige til at afvikle et arrangement af denne størrelse. Ud over 5-dages indmåling af både og 5-dages sejladskonkurrence har vi arrangeret 92 charterbåde gennem Winner optimist, 15 charter-RIB'er, 4 tilskuerbåde, transport, overnatning og mad til alle involverede. Når man ser al glæden fra sejlere og deres tilknyttede trænere og holdledere, er det hårde arbejde med forberedelse og udførelse alle anstrengelserne værd”, siger Tim Fink fra SYC.

Åbningsceremoni på Sønderborg Slot

Åbningsceremonien blev afholdt den 31. juli på Sønderborg Slot, hvor hvert hold blev præsenteret i Slotsgården. Kongeskibet Dannebrog lå stolt ved slotskajen.

To daglige sejladser under særdeles gode sejlforhold på Sønderborg Bugt fra 1. august til 3. august gav grundlag for opdeling i guld-, sølv- og bronzefelter for de 253 deltagende sejlere fra 42 nationer.

Finalerne afholdt den 4. august blev afviklet under gode sejlforhold, men på sidstedagen den 5. august var det kun drengenes og pigernes guldfelter, der kunne sejle, grundet lave og skiftende vindforhold.

Græker og italiener vandt EM

Ceremonien til præmieoverrækkelse blev afholdt i Sønderborg Yacht Club, og præmier blev givet særskilt til drenge og piger for top-3 samlet bronze, top-3 samlet sølv og top-3 samlet guldplaceringer.

De europæiske mestre blev udråbt som top-3 europæiske drenge- og pigesejler fra guldfeltet. Endelig blev de samlede top-3 nationer præmieret.

Nye europæiske mestre er Lason Panagopoulo fra Grækenland (drenge) og Emilia Salvatore fra Italien (piger). Det generelt bedste hold var også Italien.

Bedste danskere blev Erik Futtrup Havemann på en fjerdeplads hos drengene og Laura Smitt på en 14. plads hos pigerne.

Meget medie med sejlerne

Sønderborg Yacht Club klogt havde hyret en professionel fotograf (Peter Brøgger) til at dække sejladserne, men der var også YouTube-interviews med sejlerne hver dag. 

”Vi er glade og stolte over det arrangement, vi har leveret. Alle løb har været efter tidsplan og i høj kvalitet. Sejlere og trænere og holdledere har virkelig nydt tiden i Sønderborg, og der er givet meget positive tilbagemeldinger. Derudover har vi formået at løfte mediedækningen til et nyt niveau i klassen optimist. 500 daglige billeder fra land og vand, live kapsejladsstatus via Trac Trac under konkurrencerne, 30 minutters daglig rapport med interviews og stream fra kapsejladsbanen og 2022 optimist europamesterskabet som e-sejladsspil for at nævne nogle få. Med dette har vi tilbudt yderst god dækning til on-site og virtuelle globale følgere af denne begivenhed”, siger Tim Fink.

Resultater 

content-loader
content-loader
content-loader