Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kongeskibet Dannebrog blev bygget i 1932. Foto: Forsvaret

Dronningen tager på to sommertogter med Dannebrog i jubilæumsåret 2022

I løbet af sommeren går den danske regent af to omgange ombord på Dannebrog. Første togt er netop afsluttet, mens Dronningen atter står til søs i august. Det er nu 90 år siden, at Dannebrog sejlede på sit første togt.

Af Sara Sulkjær |

Når Hendes Majestæt Dronningen den 3. maj 2022 går officielt ombord på Kongeskibet Dannebrog, er det samtidig begyndelsen på en helt særlig sejlsæson.

For i år er det 90 år siden, at der første gang blev hejst kommando på Kongeskibet, der nu gennem ni årtier har tjent som officiel og privat residens for Christian 10., Frederik 9. og Dronningen.

Det skriver Kongehuset i en pressemeddelelse.

Visit på Anholt

Kongeskibet Dannebrogs sejlsæson fører blandt andet Dronningen på to sommertogter. Det første blev indledt i Helsingør Kommune den 1. juni og fortsatte den 2. juni i Norddjurs Kommune med et besøg på Anholt.

I dagene 3.-4. juni afsluttede Dronningen årets første sommertogt i Aarhus Kommune, hvor kommunen samtidig markerede Dronningens 50-års Regeringsjubilæum.

Dronningen indleder i sensommeren årets sidste sommertogt fra den 29. til 30. august i Slagelse Kommune og fortsætter herefter først til Smålandsfarvandet i Lolland Kommune den 31. august og dernæst til Frederiksberg Kommune den 1. september.

Dronningen vil desuden gennemføre et besøg i Tønder Kommune den 6. august, som er en del af de udsatte begivenheder fra fejringen af Genforeningen 1920.

Et skib med flere funktioner

Når Dronningen er på sommertogt, fungerer det cirka 80 meter lange Kongeskib som Majestætens residens, og under årets to sommertogter vil Dronningen traditionen tro afholde receptioner rundt om i havnene. Flere detaljer om sommertogterne og genforeningsbesøgets programpunkter offentliggøres senere.

I sine 90 år på søen har Kongeskibet Dannebrog besøgt hovedparten af havnene i Danmark, Grønland og Færøerne samt havne i Middelhavet, Caribien og på USA’s østkyst. Kongeskibet blev navngivet af Dronning Alexandrine og afløste hjuldamperen Dannebrog, der havde fungeret som kongeskib siden 1879.

Ud over at fungere som officiel og privat residens for den kongelige familie, er Dannebrog også et uddannelsessted for værnepligtige og officerselever ligesom skibet tager del i farvandsovervågning og søredningstjeneste.

Gennem tiden har Kongeskibet Dannebrog uddannet cirka 3.300 værnepligtige og sejlet mere end 800.000 sømil.

content-loader
content-loader
content-loader