Gå til hoved-indhold
Store både
Kongeskibet blev bygget i 1931-32. Foto: Forsvaret

Kongeskibet Dannebrog besøger Sønderjylland, Thisted, Esbjerg og Fanø i 2021

Årets sommertogt bærer præg af en længere visit på Færøerne og i Grønland, inden kursen sætte mod den jyske vestkyst. I øjeblikket ligger det kongelige skib i Sønderborg.

Af Sara Sulkjær |

Da Hendes Majestæt Dronningen den 4. maj klokken 12.00 gik officielt ombord på Kongeskibet Dannebrog, blev det indledningen til en sejlsæson, der førte Dronningen til Genforeningsfejring i Sønderjylland, på togt til Færøerne og Grønland og på sommertogt til kommunerne Thisted, Esbjerg og Fanø.

Det var ikke muligt at gennemføre togter med Kongeskibet Dannebrog i 2020 på grund af COVID-19-situationen. Det skriver Kongehuset i en pressemeddelse.

Vestjylland i slutningen af august

Det første højdepunkt på årets sejlsæson blev søndag den 13. juni, hvor Dronningen deltog i markeringen af 100-året for Genforeningen af Danmark og Sønderjylland. Sidste år blev Kongehusets planlagte genforeningsaktiviteter i juli måned aflyst.

En måned senere stævner Kongeskibet Dannebrog mod nord på et Rigsfællesskabstogt. Dronningens besøg på Færøerne finder efter planen sted i midten af juli, og undervejs vil Dronningen besøge byer og bygder på de nordatlantiske øer.

Besøget i Grønland begynder i slutningen af juli og fortsætter ind i august. De endelige datoer for besøgene på Færøerne og i Grønland meldes ud snarest.

Sidst på sommeren besøger Dronningen Thisted den 30. august, Esbjerg den 31. august og Fanø den 1. september. Det er de enkelte kommuner, der er værter for besøgene, og på sommertogterne vil Dronningen blandt andet besøge en række virksomheder og kulturinstitutioner.  

En 100 år gammel tradition

Sommertogter med Kongeskibet er en tradition, der går over 100 år tilbage. Gennem årene har Dannebrog besøgt hovedparten af havnene i Danmark, på Færøerne og i Grønland.

Herudover har Dannebrog i tidens løb besøgt havne i Middelhavet, Caribien og på USA’s østkyst. Ud over at tjene som officiel og privat residens for Dronningen og den kongelige familie tager skibet også del i farvandsovervågning og søredningstjeneste.

Derudover fungerer Kongeskibet Dannebrog som uddannelsessted for skibets 38 værnepligtige. Uddannelsen, der varer ni måneder, giver de værnepligtige en basisuddannelse, der gør det muligt at fortsætte uddannelse eller karriere i Søværnet.

Kilde: Kongehuset

content-loader
content-loader
content-loader