Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Bo Petersen blev disket for en 8. plads i anden sejlads og er nu rykket ned på en 21. plads. Foto: Deaves
Kapsejlads
Masteproducenten Steen Christensen fra Greve er på en 7. plads til OK-VM i Marstrand. Han sejler for Herslev Strand Sejlklub. Foto: Robert Deaves
Kapsejlads
2019 Swedish OK and Finn National Championship
Kapsejlads

OK-VM i Marstrand: Bo Petersen sejlet ned og disket for en styrbord-bagbord ved topmærket

Danmarks bedste kort ved VM i OK-jolle, Bo Petersen, er stækket efter en disk, hvor han var alt for vovet ved topmærket, hvor han ingen rettigheder havde. I stedet går det bedre for masteproducenten Steen Christensen på en 7. plads, mens fynboen Jens Echardt er på en 9. plads.

Af Troels Lykke |

Daniel Björndah fra Tjuvkils kappseglings klubb kom ind på en styrbord halse ved topmærket og havde retten på sin side, den brugte han i protestlokalet mod Hellerup-sejleren Bo Petersen, der til minbaad.dk forklarer om hændelsen.

- Vi er inde for tre både cirklen ved topmærket, men jeg får fuldført min vending, men SWE 24 (Daniel Bjöndah) falder kraftigt på mig for at lukke hullet ved topmærket. Han er over layline og jagter mig og sejler helt bevidst ind i mig, han undgår ikke kollision og det var helt ok for juryen, det er jeg uforstående overfor, siger 59-årige Bo Petersen, der for syv år siden vandt VM-sølv i klassen og er tidligere dobbelt europamester i OK-jollen.

Nu er Bo Petersen på en 21. plads efter to sejladser.  VM slutter fredag.

- Jeg var ellers gået efter podiet her til VM i Marstrand, men nu bliver det svært, jeg vil istedet gå efter 'etapesejre'. Jeg har ellers sultet mig ned på min kampvægt 82 kilo og trænet rigtigt meget i Hellerup, forklarer sejleren.

I alt er der otte danskere til start ved VM, desværre ikke 77-årige Jørgen Lindhardtsen, der nu kun vil sejle mindre stævner, dog stiller han også op i Korsør i august til DM .

Masteproducenten fra Greve, Steen Christensen fra Herslev Strand Sejlklub, er på en 7. plads efter en 24. og en 5. plads, mens Svendborg-sejleren Jens Echardt er på en 9. plads. Begge sejlere er vældige skarpe typer og forventes at slutte i top 10.

Lang mandag med over 10 omstarter

Det blev en lang mandag for sejlerne, da der var kraftig medstrøm i starten.

- Vi tog ud før klokken 10 og var først inde klokken 17. Der var omkring 6-7 m/sek. og meget medstrøm i starterne. Vi havde over ti omstarter og man var bange for at få sort flag for tyvstart, forklarer Bo Petersen.

OK-VM, Marstrand, 109 deltagere
1 NOR 428 Lars Johan Brodtkorb 1
2 SWE 100 Thomas Hansson-Mild 1
3 GBR 6 Charlie Cumbley 3
4 SWE 71 Niklas Edler 3
5 SWE 58 Tomas Franzén 4
6 GER 71 André Budzien 4
7 DEN 24 Steen Christensen 5
8 SWE 666 Jonas Qvist 5
9 DEN 12 Jens Eckardt 6
10 BEL 149 Fabian Pic 6
 
Resultater

Følg live og se flere billeder på facebook

content-loader
content-loader
content-loader