Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jens Eckardt ved godt hvordan man sejler jolle, han var til OL i Laserjolle i 1996 i Atlanta. Nu tog han en 4. plads efter to år i OK-jollen. Foto: Robert Deaves

Ikke en tilfældighed at Svendborg-sejler Jens Eckardt tog 4. plads ved OK-jolle VM i Marstrand

Mens Bo Petersen var kørt til Danmark efter en disk og tyvstart gjorde OL-sejleren fra 1996, Jens Eckardt fra Svendborg Sunds Sejlklub, dansk OK-jollesejlads ære da han tog en 4. plads ved VM. Her et lille interview med sejleren, der til dagligt er hjerte -lungekirug.

Af Troels Lykke |

En gang konkurrencesejler, altid konkurrencesejler. Det kan man sige om mange, fx den 54-årige Jens Eckardt, der for to år siden købte en OK-jolle.

Nu sejler han i den danske Strandberg-jolle, fordi den er blandt de hurtigste i verden, siger han til minbaad.dk, efter han kom hjem fra Marstrand med en 4. plads til VM i den meget udbredte voksenjolle.

Sejlet er Green Sails fra Aarhus og masten er en C-Tech kulfiber fra New Zealand.

Rundede som nummer 50

Blandt de 109 joller snuppede Jens Eckardt en 1. plads undervejs, men desværre også en 24. plads. Han skulle lige lære de svære forhold i den svenske skærgård at kende.

- Da jeg rundede som nummer 50 ved topmærket, var den første rundt om slagmærket, men jeg fik sejlet mig op til en 24. plads. Jeg var kommet på den forkerte fløj og jeg fandt også ud af at midten var et dårligt sted, så var man på den forkerte fløj på kryds, kunne man ikke sejle på tværs af banen. Normalt er midten et sikkert sted at sejle, men ikke ved det her VM, siger Jens Eckardt, der sejler for Svendborg Sunds Sejlklub med 15 andre OK-sejlere, men han bor på Thurø, et kort stenkast fra vandet, som vi sejlere jo gerne vil det.

Danskerne, en flok på kun syv sejlere, havde ikke en træner med, som svenskerne havde det.

- På den måde kunne de få målt strøm oppe ved topmærket og andre steder. Det kunne vi jo ikke nå, og der var heller ikke nogen til at holde vores vand og mad, der måske vejer 2-3 kilo, siger den 1,86 meter høje sejler, der vejer 83 kilo, omtrent det da han sejlede en 17. plads hjem i Laser ved OL i Atlanta, hvor der var 80 Laser-sejlere på linjen.

Holder sig i form ved sejlads

- Jeg holder mig i form ved at sejle onsdag og lørdag i Svendborgsund, siger han da jeg spørger om hvordan han holder sig i form.

Da han vandt en sejlads ved VM kom han ud på den rigtige højre fløj og førte næsten fra start til mål.

- Der var vel 5 m/sek. i den sejlads, siger Jens Eckardt, der til dagligt er hjerte- lungekirurg på Odense Universitethospital.

Om 4. pladsen siger han til minbaad.dk:

- Det var fint nok, jeg er godt tilfreds jeg var godt nok lidt rusten, men jeg kendte ikke niveauet ved et VM.

Snart er der OK-DM i Korsør. Her forventes en tæt kamp mellem Jens Eckardt og den dobbelte EM-guldvinder i klassen, Bo Petersen, måske vil Steen Christensen også blande sig, han tog nemlig en 13. plads ved VM i Marstrand.

Slutresultat VM i OK-jolle, Marstrand, 109 joller
1 GBR 6 Charlie Cumbley 22
2 SWE 71 Niklas Edler 22.4
3 NOR 428 Lars Johan Brodtkorb 29
4 DEN 12 Jens Eckardt, Svendborg 39
5 SWE 100 Thomas Hansson-Mild 45
6 SWE 666 Jonas Qvist 59
7 SWE 797 Mats Caap 62
8 SWE 24 Daniel Björndahl 68
9 GER 71 André Budzien 72
10 FRA 75 Laurent Hay 88
13. DEN, Steen Christensen
Resultater: 2022.okworlds.org
 

content-loader
content-loader
content-loader