Gå til hoved-indhold
Tur
Cigale 15 vil være den perfekte langturssejler, hvor det også går stærkt og sikkert. Båden minder om en Pogo, der er kult i Frankrig.
Tur

Cool Cigale 15 alubåd til Blue Water-sejlads - Finot-Conq slår stregerne

Nær franskmændene bygger langtursbåde er det som regel spændende. Båden bygges i alu, men med 21 meter høj kulfibermast og svingkøl, der stikker fra 1,62 til 3,3 meter. Cigale 15 er også lys om læ og egnet til at bo i for de fleste.

 

Af Troels Lykke |

Alubat, der producerer både Ovni og Alubat, bygger en Cigale 15, der ifølge Seilmagasinet.no kan beskrives som en kæmpe Pogo bygget i aluminium.

Cigale 15, har som Pogoen, også en køl, hvor dybden kan justeres fra 3,3 meters dybde til blot 1,62 meters dybde med en kølkasse i kaytten.

Værftet beskriver båden, der er 14.5 meter lang og hele 4,7 meter bred, som en hurtig og komfortabel langdistancebåd, der skal kunne sejles af en begrænset besætning.

Cigale 15 får en kulfibermast som standard. Masten er flyttet langt agterud, og står uden hækstag.

Stort forsejl

Storsejlsskødet er fastgjort til en bøjle i midten af ​​cockpittet, og justeres fra et dedikeret spil placeret i midten af ​​cockpittet. Da masten er langt tilbage har man valgt at forsejlet bliver kæmpestort.

Riggen bliver udstyret med et kutterstag til sejlads i hårdt vej og der bliver et bovspryd til asymmetriske flyvesejl.

Båden kan leveres med fast sprayhood for maksimal beskyttelse i cockpittet.

Producenten Alubat skriver på deres hjemmeside om båden:

- Hurtig og elegant, Cigale 15 er bygget 100% i aluminium for at sikre din sikkerhed, cockpittet er designet til at lette manøvrer, især med et centralt storsejlsskødespil, og der lægges særlig vægt på beskyttelsen af besætningsmedlemmerne. Kvaliteten af bådens indretning garanterer en total harmoni med bådens rene linjer, lyder det. Samtidig fremhæver producenten at der er meget lys i hovedsalongen, takket være et panorama ruftag.

Cigale 15
LOA 15,70 m
Skrog 14,50 m
Bredde 4,70 m
Mastehøjde 21 m
Vægt 11 tons
Ballast 3,2 tons
Sejlareal 140 kvm
Storsejl 72 kvm
Forsejl 68 kvm
Vand 400 l
Diesel 600 l
Motor 75 hk

content-loader
content-loader
content-loader