Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Rindom slog sit navn fast ude ved de danske kakkelborde, da hun vandt OL-guld efter hun først skulle så meget ondt igennem først med en disk og meget andet. Foto: Peter Brøgger

Dansk Sejlunion bobler over af glæde i deres årsberetning, du nu kan læse

Størst af alt i 2021 var selvfølgelig Anne-Marie Rindoms guldmedalje i ILCA 6 (tidl. Laser Radial). En finale, som 400.000 danskere fulgte bag tv-skærmene. Helt overordnet har 2021 været endnu et godt år for dansk sejlsport, fortæller Dansk Sejlunion.

Af Troels Lykke |

Er du nysgerrig på, hvor dansk sejlsport har bevæget sig hen i løbet af 2021, kan du med fordel læse med i Dansk Sejlunions årsberetning.

Det er her, unionen gør status over nogle af de mange aktiviteter og initiativer, de har sat i søen eller arbejdet videre med i løbet af det forgangne år. På den måde giver Dansk Sejlunions årsberetning et overblik over den organiserede sejlsport og dens udvikling i løbet af 2021, fortæller Dansk Sejlunion til pressen.

Den største vækst i knap 40 år

Helt overordnet har 2021 været endnu et godt år for dansk sejlsport.

Da medlemstallet i de danske sejlklubber for 2020 blev offentliggjort i foråret 2021, var Dansk Sejlunion et af de specialforbund, der havde oplevet den største procentuelle vækst trods den massive nedlukning af idrætten.

For Dansk Sejlunion var det tilmed den største vækst i knap 40 år.

– Det er et kæmpe skulderklap til landets mange sejlklubber og alle de dygtige frivillige, der hver dag knokler for at skabe sejlglæde og sende nye sejlere sikkert på vandet, siger Line Markert, formand for Dansk Sejlunion.

Et landshold i verdensklasse

2021 var også året, hvor det udskudte OL, Tokyo 2020, endelig kunne afvikles. Dansk Sejlunion sendte et exceptionelt stærkt landshold afsted, der legene igennem viste danskerne, hvorfor sejlsport er verdens bedste sport.

For første gang nogensinde sluttede alle besætninger i top-8. Det er en kæmpe præstation og en decideret ’verdensklasse-præstation’ i Team Danmarks optik. Størst af alt var selvfølgelig Anne-Marie Rindoms guldmedalje i ILCA 6 (tidl. Laser Radial). En finale, som 400.000 danskere fulgte med i bag tv-skærmene herhjemme.

Men det er ikke kun OL, der har fyldt i Dansk Sejlunions arbejde i det forgange år. Rigtig mange initiativer og sejlsportsaktiviteter er blevet sat i søen og gennemført, påpeger unionen.

content-loader
content-loader
content-loader