Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Det går frem for Helsingør Sejlklub, der mest er kendt for Sjælland Rundt, der også er i fremgang. Foto: Troels Lykke
Sejlklubber
Der smides nu en mio. kroner efter Helsingør Sejlklubs sorte klubhus. Foto: Troels Lykke

Helsingør Sejlklub har fået 20 procent flere medlemmer - corona er medskyldig

- Den største fremgang oplever vi i vores sejlerskole, hvor vi nu har fire både. Også i ungdomsafdelingen har vi stor fremgang med 20-30 nye unge, fortæller Erik Stannow, næstformand i klubben til Helsingør Dagblad. Klubhuset renoveres også for én mio. kroner.

Af Troels Lykke |

I dag har klubben på Nordhavnen i Helsingør 430 medlemmer, og det sidste år har sejlerne oplevet en medlemstilgang på 20 procent.

Helsingør Sejlklub er netop blevet nomineret til Klubudviklingsprisen 2021 af Dansk Sejlunion. Blandt i alt seks nominerede har Helsingør-sejlerne hermed chancen for at komme helt til tops i det stærke felt af dygtige sejlklubber i hele landet.

Fire både til sejlerskolen

Helsingør Sejlklub er med nomineringen kommet i landets allerbedste sejlerselskab.

- Det skyldes blandt andet de mange aktiviteter, vi har søsat. Den største fremgang oplever vi i vores sejlerskole, hvor vi nu har fire både. Også i ungdomsafdelingen har vi stor fremgang med 20-30 nye unge, der er kommet ind i klubben, fortæller Erik Stannow, næstformand i klubben til Helsingør Dagblad.

Også coronanedlukningen har haft indflydelse på klublivet, mener han, da folk dyrker lokal idræt.

Klubhuset er ved at blive renoveret med en investering på omkring én million kroner.

Derfor er Helsingør Sejlklub nomineret
I sin nominering af Helsingør Sejlklub til Klubudviklingsprisen 2021 skriver Dansk Sejlunion:

Med en fantastisk udsigt over Øresund arbejder Helsingør Sejlklub målrettet for at invitere nye medlemmer ind til nye eventyr.

Helsingør Sejlklub har bl.a. udvidet kapaciteten i sejlerskolen ved at investere i tre J/80ere og en Albin Express, hvilket har medført, at sejlerskolen nu har ca. 80 sejlere, svarende til en vækst i sejlerskolen på 20%.

Ikke mindst har Helsingør Sejlklub fokus på at få flere børn og unge på vandet.

Ungdomsafdelingen har kørt på vågeblus i en årrække, men en kickstart i 2020, herunder med investeringer af nye ungdomsjoller, har gjort, at det allerede efter en sæson er realistisk, at ungdomsafdelingen tæller mere end 30 børn og unge sejlere.

Helsingør Sejlklub har i en meget bred forstand fokus på at tilbyde maritime oplevelser i Helsingør Kommune gennem et visionsarbejde, som bl.a. omfatter et nyt klubhus.

Her kan du stemme på din klub eller specialklub
Se de nominerede klubber til Klubudviklingsprisen, hvor man kan stemme her frem til 28. februar 2021 hos Dansk Sejlunion.

Kilde: Helsingør Dagblad

content-loader
content-loader
content-loader