Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Tobias Bjørnaa er et kæmpe talent.

Bølge Windsurfing på Gran Canaria - store forventninger til unge Tobias Bjørnaa og Bjørn Olesen

Danmark stiller et stærk hold når verdenseliten mødes til en af sejlsportens hårdeste konkurrencer nemlig PWA World Tour stævnet på Gran Canaria, der sejles lørdag. Forventningerne er store til 16-årige Tobias Bjørnaa fra Klitmøller som er kendt for fantastiske flotte høje hop.

Af Troels Lykke |

Stormende kuling og massive bølger er normalt ikke ønske forholden til et sejlsport stævner men når disciplinen er Bølge Windsurfing så er det helt perfekt og stormende kuling skal de nok få når PWA World Tour starter årets anden stævne på Gran Canaria, lørdag 9. juli, 140 af verdens bedste windsurfer er klar til at dyste i at lave de mest spektakulære hop i luften og surf ride de bedste bølger.

Håbet er helt sikkert førstepladser til flere at de danske deltagere.

Forventningerne er store ikke mindst til 16-årige Tobias Bjørnaa fra Klitmøller som er kendt for fantastiske flotte høje hop, han har tidligere vundet stævnet i hans klasse og Verdensmesterskabet men konkurrencen er hård og der er modstander fra hele verden i U17, der bliver kamp til stregen og spænding til sidste dag.

Håbet er også grønt for kun 12 årige Bjørn Olesen fra Greve som på rekord tid har lært de spektakulære manøvre det kræves for at deltage på internationalt plan, han stille op i U13 og det bliver hans første internationale stævne.

21 årige Simon Thule fra Aarhus, har langt mere erfaring men stiller så også op i den professionelle afdelingen hvor niveau er super højt og domineret af ekstremt veltrænede atleter mange med mere end 20 år erfaring og en ufattelig kontrol til at lave manøvre i store bølger og meget vind, vejr forhold hvor mange mennesker ville være i livsfare hvis de var på vandet.

Han skal spænde hjælmen og give den gas for som useedet møder han formentlig den femdobbelte verdensmester Philip Koste som er i top form, det bliver spændende.

Simon er tidligere IFCA Europamester i U17 og bosat i Aarhus.

Line Bang Wittrup stiller op i et hårdt felt af seje Kvinder der ikke strå tilbage for noget, heller ikke storm og store bølger hun har som de andre Dansker trænet hård og målet er helt sikker en god placering, hvilket kan udløse penge præmier og bedre sponsore aftaler.

Line Bang Wittrup 21 år og fra Klitmøller og PWA World Tour Vise Junior Verdens mester.

Gran Canaria er nok mest kendt for fine bade strande syd på og måske noget mindre for sine virkelig blæsende strande mod Øst, hvor termik og passatvinde mødes og generere vind på steroider af samme grund er stævnet blevet gennemført i mere en 30 år.

PWA Windsurf World Tour en en stævne række hvor verdens bedst mødes i flere forskellige lande og kåret en verdensmestre i de forskellige klasser, næste stævne for Men og Damer bliver på den tyske Ø Sild og finalen i junior afdelingen bliver i Klitmøller Danmark.

Stævnet kan følges live på www.Pwaworldtour.com fra lørdag og indtil den 17 Juli.

content-loader
content-loader
content-loader