Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Tobias Bjørnaa i god stil. Foto: Brian Engblad @ilostawavein79
Kapsejlads
Foto: Brian Engblad @ilostawavein79

Talentet Tobias Bjørnaa fra Klitmøller fører U-17 VM i Wave Windsurfing efter sejr på Gran Canaria

Efter en uges sejlads på Gran Canaria fører 16-årige Tobias Bjørnaa fra Klitmøller VM i Windsurfing, finalen bliver på hjemmebane til september.

 

 

Af Troels Lykke |

Det startede stille med ventetid og hedebølge men den sædvanlige kuling kom tilbage og fiskerlejet Pozo Izquierdo leverede perfekte forhold til at U17 drengene kunne komme på vandet.

Tobias vandt på Gran Canaria

Kampen blev hård og spændende med høje hop og fin wave riding, men Tobias Bjørnaa kom sejrrig ud på toppen efter stabil og taktisk sejlads og ligger nu foran sidste års VM vinder, tyskeren Anton Richter fra Kiel med den lokale Spanieren Carlos Kiefer Quintana på tredjepladsen.

Det samlede VM for juniorer bliver afgjort til september hvor anden afdeling skal sejlet i Klitmøller Danmark, det er hjemmebane for Tobias og håber er selvfølgelig at vinde der også så han vinde det samlede verdensmesterskab, hvis det lykkes vil det være anden gang han vinder verdensmesterskabt, han vandt U13 tilbage i 2019.

Højeste og bedste spring og i wave rides

Wave Windsurfing er en opvisningsdisciplin hvor man konkurrence mand mod mand om at lave de højeste og bedste spring og wave rides, vinderen går vider i et elimineringssystem.

Gran Canaria er nok mest kendt for fine bade strande syd på og måske noget mindre for sine virkelig blæsende strande mod Øst, hvor termik og passatvinde mødes og generere kuling stort set hver dag, af samme grund er stævnet blevet gennemført der i mere en 30 år.

PWA Windsurf World Tour en en stævne række hvor verdens bedst mødes i flere forskellige lande og kåret en verdensmestre i de forskellige klasser.

Nuværende rangliste 2022 Gran Canaria PWA Windsurfing World Cup - U17 Boy’s 

1st Tobias Bjørnaa (DEN | Fanatic / Duotone)
2nd Anton Richther (GER | JP / NeilPryde)
3rd Carlos Kiefer Quintana (GER | Fanatic / Duotone)
4th Grigoris Stathopoulos (GRE | Severne / Severne Sails)

Stævnet rækken kan følges på www.Pwaworldtour.com

content-loader
content-loader
content-loader