Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Nogle var nede og ligge i en af fredagens sejladser. Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads
Josefine Nøjgaard og Esther Bojsen-Møller er begge i starten af 20’erne og har blot sejlet FX i to år. For dem er EM-målsætningen udvikling frem for resultatorienterede præstationer. Begge bor og træner til daglig på hjemmebanen i Aarhus. Men de sejler for Sletten. Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads
Rask og Precht har før væltet en del, nu ser det ud til at de har mere styr på det. Holdet er på en lovende 4. plads. Foto: Peter Brøgger

Danskere kæmper videre ved EM i Aarhus uden vilde resultater

Men Rask og Precht holder fast i 4. plads efter jævn dansk dag ved EM i 49er, mens Schmidt-søstrene holdt fast i top-10 efter endnu en resultatmæssig blød dag på vandet. Nacra 17-besætning Saouma-Pedersen og Borreskov når ikke top 10 ved EM denne gang.

 

Af Troels Lykke |

Konkurrencen spidser til for de tre danske besætninger, der ved EM i 49er, 49erFX og Nacra 17 havde kvalificeret sig til guldfelterne.

Her mødes de 25 bedste i otte finalesejladser før et potentielt Medal Race for top-10. 49eren med Frederik Rask og Jakob Precht, der før finalerne lå nr. 4, formåede dog ikke at udnytte matchuppet mod deres direkte konkurrenter til at presse sig ind blandt de tre bedste.

Trods den hidtil svageste EM-serie på 15-9-6 var der alligevel tilfredshed at spore hos den danske duo, der fastholdt 4. pladsen i den for Aarhus så karakteristiske springende vind. Flere andre i toppen kæmpede for at holde sammen på tingene og noterede sig for blandede resultater. Intet er derfor tabt for Rask og Precht, der kun har ét point til britiske Peters og Sterritt på tredjepladsen.

Dagens vindere i 49er-feltet blev spanske Botin og Paul, som med to sejre og en 5. plads tog føringen. Alt er fortsat åbent i 49er-tabellen, hvor alle i top-15 har en realistisk mulighed for at vinde medaljer i Aarhus.

Ung Sletten-besætning dagens bedste

I kvindernes 49erFX-felt skulle søstrene Johanne og Andrea Schmidt forsøge at svare tilbage på øv-dagen i går. Der lykkedes dog ikke at vinde det tabte tilbage for aarhusianerne. Første dag i guldfeltet kastede en 12., 13. og 14. plads af sig, hvilket resulterer i en foreløbig 8.plads med et godt stykke vej til podieplaceringerne.

Guldfeltets anden danskerbåd med Anne-Julie Schütt og Iben Nielsen fra Horsens Sejlklub er nr. 24. I stedet stod Josefine Nøjgaard og Esther Bojsen-Møller fra Sletten Bådeklub for dagens bedste danske præstation i 49erFX’ sølvfelt. Her blev det til en flot sejr, en 3. og 13. plads samt avancement til en samlet 28. plads.

- Vi er rigtig godt tilfredse med i dag. Vi holdt os ude af problemer, hvilket er lettere, når man er foran. I kvalifikationen lavede vi nogle fejl, vi ikke burde have lavet. Dem undgik vi i dag. Vi er glade for vores EM indtil videre, men vi er mest med for at lære. Derfor er vores taktik også at give den fuld gas igen i morgen, fortalte de efter sejladserne.

Josefine Nøjgaard og Esther Bojsen-Møller er begge i starten af 20’erne og har blot sejlet FX i to år. For dem er EM-målsætningen udvikling frem for resultatorienterede præstationer. Begge bor og træner til daglig på hjemmebanen i Aarhus.

Status quo for dansk Nacra 17-besætning

Den danske Nacra 17-katamaran med Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov formåede ikke at rykke tættere på den erklærede målsætning om top-10. Med en 19., 20. og 17. plads forsvarede KDY-teamet dog 15. pladsen, men måtte se vejen til en plads blandt de ti bedste blive noget længere pointmæssigt.

I toppen bliver OL-guldvindere Tita og Banti ved med at suge al spændingen ud af Nacra 17-feltet. To sejre og en 2. plads blev det til for de suveræne italienerne, der efter 12 sejladser har vundet hele syv af dem.

Da Nacra-feltet tæller 33 katamaraner, er der modsat 49er og 49erFX-felterne ingen opdeling i guld, sølv og bronze. Alle sejler mod alle frem til Medal Race, hvor medaljerne fordeles.

Lørdag venter endnu tre sejladser ved EM for alle klasserne ved Aarhus Internationale Sejlsportscenter i Aarhus, hvor der er sejlsportsfest og livesejlads på storskærm. Se alle resultater på www.49er.org/event/2022-european-championship/#49erresults.

Danske placeringer:

49er:

4. Frederik Rask & Jakob Precht Jensen, Skovshoved Sejlklub

40. Joakim Salskov-Iversen & Nikolaj Buhl, Kongelig Dansk Yachtklub

44. Kristian Præst & Marcus Langagergaard, Sletten Bådeklub

51. Philip Lyngbæk & Mads Fuglbjerg, Aarhus Sejlklub

74. Carl Emil Sloth & Andreas Hoffmann-Petersen, Sletten Bådeklub

75. Malthe Ebdrup & Sebastian Wright Olsen, Kongelig Dansk Yachtklub

86. Emil Kjær & Carl Laurits Schouw Nielsen, Marselisborg Sejlklub

49erFX:

8. Johanne & Andrea Schmidt, Kaløvig Bådelaug

24. Anne-Julie Schütt & Iben Nielsby, Horsens Sejlklub

28. Josefine Nøjgaard & Esther Bojsen-Møller, Sletten Bådeklub

44. Rebekka Johannesen & Silje Cerup-Simonsen, Sletten Bådeklub

51. Katrine Schmidt & Ellen Nielsen, Marselisborg Sejlklub

57. Josephine Frederiksen & Laura Steenstrup Zeeberg, Hellerup Sejlklub

59. Katrine Bendix Krogh & Clara Roskjær Møgeltoft, Sejlklubben Bugten

67. Kamille Vilstrup & Emmelie Reed Rasmussen, Kongelig Dansk Yachtklub

Nacra 17:

15. Natacha Violet Saouma-Pedersen & Mathias Borreskov, Kongelig Dansk Yachtklub

content-loader
content-loader
content-loader