Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

3.542 sømil på seks dage - solorekord forventes i Rute Du Ruhm - udsat start går i dag onsdag

De 134 solosejlere starter kl. 14.15. Ultime trimaranerne er de hurtigste. Rekorden er på 7 dage, 14 timer, 21 minutter og 47 sekunder. Det blev sat for fire år siden af ​​Francis Joyon om bord på "IDEC Sport". Men nu har trimaranerne foils på. Se starten.

Af Troels Lykke |

Den udfordrende solo-sejlads er på 3.542 sømil lang. Den går fra Saint-Malo i Bretagne til Pointe-à-Pitre på Guadeloupe, altså fra den europæiske vinter til den caribisk varme. 44 år efter premieren har et rekordfelt meldt på 134 både sig til start.

De 134 solosejlere har i dag sejlet gennem slusen til tidevandshavnen, den første af dem allerede ved daggry, heppet på af titusindvis af tilskuere, der ikke ønsker at gå glip af ceremonien.

Der sejles i alt seks kapsejladsklasser: Klasse 40, Imoca, Ocean Fifty, Rhum Mono, Rhum Multi og Ultim 32/23.

Kortere rute

Starten går 9. november klokken 14.15, og bådene får lov til at krydse Den Engelske Kanal, men turen over Atlanten bliver kortere end normalt. Det skyldes, at det højtryk, de vil passere til styrbord, ikke er over Azorerne, men længere mod vest. Det vil give en mere direkte rute, i hvert fald for de hurtigste både, fortæller seilmagasinet.no.

Den korteste rute går vest om Azorerne, mens det er normalt at sejle sydpå mod Portugal og følge passatvindene sydpå mod Madeira.

Rekorden kan komme

Ultime trimaranerne er de hurtigste. Rekorden er på 7 dage, 14 timer, 21 minutter og 47 sekunder. Det blev sat for fire år siden af ​​Francis Joyon om bord på "IDEC Sport".

Han sejlede dengang og nu en ældre trimaran, der ikke foiler. Dette er en meget vellykket trimaran, og det eneste fartøj, der har vundet tre gange. Båden vandt i 2010 under navnet "Groupama", derefter i 2014 under "Banque Populair" og den vandt som "Idec Sport" i 2018.

For fire år siden gik favoritten "Banque Populair" i 'skoven', mens "Macif" haltede med en beskadiget foils, og blev overhalet.

Dagens vejrmodel tyder på, at den første båd kan ankomme om mindre end seks dage.

Følg sejladsen via tracing her: www.routedurhum.com/en

content-loader
content-loader
content-loader