Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Flere nye sejlere har kurs mod ligaen. Foto: Frederik Sivertsen

Ny rekord: Ni J/70'ere er på startlinjen ved 2. divisionsstævne i Rantzausminde

Historisk mange både dyster i årets tredje ligastævne, hvor flere nye sejlere og hold er på deltagerlisten. Stævnet sejles den 13.-14. august med Svendborg Sunds Sejlklub som vært.

Af Sara Sulkjær |

Klubhold og sejlere, der ikke tidligere har stiftet bekendtskab med Sejlsportsligaen, strømmer til årets tredje stævne på Sydfyn. 

Særligt de lokale sejlklubber, der stiller med mere end et hold, sikrer nye sejlere i ligaen, ligesom også de mindre klubber som Thurø og Sundby bakker op.

Wildcard-ordning baner vejen

Flere både end tidligere set vil derfor være på startlinjen i Rantzausminde. Mod de sædvanligvis syv eller otte både forventer arrangørerne denne gang ni både i hver sejlads.

- Det er muligt, fordi der i 2. division er wildcard-ordning, hvor nye klubber kan prøve at sejle det intense format og prøve de moderne J/70’ere, forklarer Nynne Ammundsen fra Sejlsportsligaen i en pressemeddelelse.

For flere sejlklubber er deltagelse i 2. division led i en større satsning på J/70’eren og dermed den klubudvikling, som båden og Sejlsportsligaen bistår med.

Åbent hus på land

En klubudvikling, der også skabes på land. Her vil der være åbent hus i Svendborg Sunds Sejlklub, så der er rig mulighed for at nyde den spændende sejlsport og møde sejlere fra hele landet.

- Vi glæder os over at være værter for dette tredje stævne i Sejlsportsligaen. Vi er spændte før stævnet og er overvældet over den lokale opbakning. Vi vil gøre vores for, at gæsterne sætter pris på både de vand- og landlige rammer, når vi byder velkommen fra nær og fjern i Rantzausminde, fortæller formand for Svendborg Sunds Sejlklub, Christian Hammerich.

Borgmester Bo Hansen vil åbne stævnet lørdag den 13. august kl. 09.00, hvorefter første start går kl. 10.00. 

- Alt er krydset for et lækkert vejr, så der er god grund til at lægge vejen Svendborg Sunds Sejlklub og få spænding og kant, lover Nynne Ammundsen. 

content-loader
content-loader
content-loader