Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

America's Cup-sejler: Matchrace-træning er godt til Sejlsportsligaen

Tidligere Cup-sejler Jesper Radich træner denne vinter unge sejlere fra Oure Kostgymnasium. Her et kort interview med Radich i et interview, der slutter lidt brat.

Af Troels Lykke |

Oure Sejlgymnasium er i gang med træning til den kommende sæson, hvor de bl.a. er med i Sejlsportsligaen.

I de sidste uger op til jul, har der været fokus på træning frem til næste sæson. Ugerne har stået på fysisk sejltræning på vand udover den daglige undervisning på kostgymnasiet.

Men selv om det har været køligt vejr til træning, så har skolens sejlunderviser, Jesper Radich og Peter Junge, lagt en køreplan frem mod foråret.

Der trænes for at Oure Sejlgymnasium bliver bedre til den kommende Sejlsportsligaen kommer de bl.a. omkring Lynæs, Skovhoved, Skive og Århus.

Handler også om personlig udvikling

Sejlads på Oure handler ikke kun om konkurrence, men om personlig udvikling og store sejlsportsoplevelser med eventyr på vandet som udgangspunkt.

Læs også om, hvordan det er at være sejl/ski-elev på Oure Kostgymansium. Oure har også Åbent Hus 12. januar eller 2. februar.

Vegvisir Race er ikke en del af årets Dansk 2Star-serie

Dansk 2Star har fjernet den udfordrende kapsejlads fra 2019-programmet. Manglende opbakning fra sejlerne og et vanskeligt målerarbejde har ført til beslutningen, som ærgrer Morten Brandt, stævneleder i Vegvisir Race.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Designer Stefan Qviberg nåede ikke at få hyldest for Arcona 435

I november døde den dybt respekterede Arcona-designer Stefan Qviberg i en alder af 69 år. Han nåede derfor ikke at opleve, at Arcona 435 fik prisen European Yacht of the Year 2019. Vi taler her med mr. Arcona, Torgny Jansson, der forklarer, hvad man nu gør med båddesignet fremover.

Links til andre sites