Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejlere fra seks nationer er til start ved Finnjollernes DM 2022. Foto: Otto Strandvig

OL-sejler fra Australien til start ved DM i Finnjolle

Anthony Nossiter har tre OL-deltagelser i bagagen. Nu bliver næste stop DM i Nykøbing Sjælland. 32 sejlere fra Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, England og Australien til start.

Af Sara Sulkjær |

2000, 2004 og 2008. Tre gange har Anthony Nossiter repræsenteret Australien ved de olympiske lege i Finnjollen. 

Det er derfor en dygtig sejler, der fredag for første gang gør sin entré ved de danske mesterskaber. Det sker i Nykøbing Sjælland, hvor 32 sejlere fra seks nationer skal dyste i høj sol.

Første englænder til DM

Mens det er anden gang i DM-historien, at en australier stiller til start ved mesterskabet, vil det i Nykøbing Sjælland for første gang være muligt at høre den klingende britiske accent på startlinjen.

Cameron Tweedle bliver dermed Englands hidtil første og eneste repræsentant ved det danske mesterskabsstævne:

- Han var med på det engelske Finnjolle-bruttolandshold i en periode og repræsenterer den nye generation. Jeg tror, han er 23 eller 24 år, forklarer Michael Staal fra den danske Finnjolleklub til Minbaad.dk.

Mangeårig vinder fra Tyskland er klar

Mens sidste års vinder, Karel van Hellemond, desværre ikke er på deltagerlisten, kan sejlerne i stedet se frem til at dyste mod Thomas Scmid. Både i 2018, 2019 og 2020 formåede tyskeren at slutte øverst i tablen, hvorfor der venter en intens dyst mod de øvrige Finnjoller i weekenden.

En dyst, som også har deltagelse af den dygtige nordmand Christian Dahl samt de bedste danske Finnjollesejlere som Jens Kristian Andersen, Otto Strandvig og Michael Staal:

- Men med udsigten til meget let vind, kan der måske komme nogle ny folk frem i feltet - specielt Veddelev-sejlerne har sikkert noget at byde på, påpeger Michael Staal.

Se hele deltagerlisten til weekendens DM her.

content-loader
content-loader
content-loader