Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vild Nacra 17 kæntring i Aarhus lørdag ved EM. Foto: Peter Brøgger/Sailing Aarhus/Dansk Sejlunion
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

14-15 m/sek. spændte ben for dansk medaljeangreb ved EM - se vild fotoserie med Nacra 17-kæntring

Medaljebuddet med Rask og Precht i 49er-guldfeltet fik en 10. plads i lørdagens enlige finalesejlads, mens søstrene Schmidt på 8. pladsen i 49erFX aldrig kom i aktion, da det blæste for meget i Aarhus. Philip Lyngbek og Mads Fuglbjerg fra Aarhus Sejlklub knækkede forstag 50 m før mål.

Af Troels Lykke |

At sejlsporten i høj grad ligger under for vejrets luner fik vi lørdag demonstreret på Aarhusbugten, hvor de sejlere, der nåede ud på vandet, havde store udfordringer med at holde bådene oven vande. Derfor var det ikke så mærkeligt, at løbsledelsen efter timers venten afblæste sejladserne, fortæller Sailing Aarhus til pressen.

28-30 knob, omkring 15 sekundmeter, og hvad der på Beaufort-skalaen svarer til stiv kuling, lød meldingerne på fra EM’s kapsejladsbaner, da aflysningen faldt. Frederik Rask og Jakob Precht, der før dagens enlige sejlads lå nr. 4 i guldfeltet, scorede en blød 10. plads, men fastholder den korte afstand til podiet i en uhyggelig tæt 49er-tabel.

Danske Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov nåede også ud på vandet, men fik aldrig gennemført en eneste af dagens tre planlagte sejladser. Derfor er KDY-makkerparret fortsat nr. 15 før søndagens finalesejladser. Hverken Johanne og Andrea Schmidt, nr. 8, eller Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby, nr. 24, i 49erFX kom på vandet, hvilket giver status quo i såvel guld- som sølvfeltet.

Knækket forstag og vandtur til Lyngbek og Fuglbjerg

Mest action var der i 49er-sølvfeltet, hvor der lørdag blev afviklet to sejladser. Det så længe godt ud for Philip Lyngbek og Mads Fuglbjerg fra Aarhus Sejlklub i 2. sejlads, men et hårdt vindstød kostede en tur i baljen og et knækket forstag 50 meter før mållinjen. Derfor var det held i uheld, at sejladserne blev afblæst. Aarhus-duoen, der ligger nr. 53 er dog klar til at sejle igen søndag.

- Det er udfordrende og lærerigt at sejle i de her forhold. Det stiller store krav til samarbejde og kommunikation. Man skal skærpe rutinerne, ikke være bange for at sejle stærkt og turde tro på sig selv. I dag var det til den hårde side, og det lignede på et tidspunkt en kirkegård af både derude, fortæller Lynbek og Fuglbjerg og tilføjer:

- Vi gik ind til EM med en tro på, at vi kunne sikre en plads i guldfeltet efter en god optakt i Kiel. Men vi må også erkende, at 49er-feltet er utroligt tæt og kompetitivt. Det handler om at minimere fejlene, og det må vi sige, at dem, der ligger i toppen, har været. Det er fortjent, at de ligger der.

Søndag venter endnu en finaledag med to sejladser og Medal Race for de ti bedste besætninger i hvert felt i det, der ligner medgørlige vindforhold.

Slutspurten kan ses live ved Aarhus Internationale Sejlsportscenter fra kl. 10.00, hvor nuværende og tidligere sejlsportsprofiler som Marie Thusgaard, Mathias Sletten og Anne-Marie Rindom kommenterer live.

Se resultater på www.49er.org/event/2022-european-championship/#49erresults.

Overblik over danske placeringer:

49er:

5. Frederik Rask & Jakob Precht Jensen, Skovshoved Sejlklub

39. Joakim Salskov-Iversen & Nikolaj Buhl, Kongelig Dansk Yachtklub

51. Kristian Præst & Marcus Langagergaard, Sletten Bådeklub

53. Philip Lyngbæk & Mads Fuglbjerg, Aarhus Sejlklub

74. Carl Emil Sloth & Andreas Hoffmann-Petersen, Sletten Bådeklub

75. Malthe Ebdrup & Sebastian Wright Olsen, Kongelig Dansk Yachtklub

86. Emil Kjær & Carl Laurits Schouw Nielsen, Marselisborg Sejlklub

49erFX:

8. Johanne & Andrea Schmidt, Kaløvig Bådelaug

24. Anne-Julie Schütt & Iben Nielsby, Horsens Sejlklub

28. Josefine Nøjgaard & Esther Bojsen-Møller, Sletten Bådeklub

44. Rebekka Johannesen & Silje Cerup-Simonsen, Sletten Bådeklub

51. Katrine Schmidt & Ellen Nielsen, Marselisborg Sejlklub

57. Josephine Frederiksen & Laura Steenstrup Zeeberg, Hellerup Sejlklub

59. Katrine Bendix Krogh & Clara Roskjær Møgeltoft, Sejlklubben Bugten

67. Kamille Vilstrup & Emmelie Reed Rasmussen, Kongelig Dansk Yachtklub

Nacra 17:

15. Natacha Violet Saouma-Pedersen & Mathias Borreskov, Kongelig Dansk Yachtklub

content-loader
content-loader
content-loader