Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her står de fem skarpeste Opti-sejlere lige nu før de skal sejle VM i Bodrum i Tyrkiet senere i juni. Fra venstre ses Frederik Dam Hastrup, Aksel Berg, Bjørk Futtrup Havemann, John Frederik Wolf, Adam Lund Østergaard. Foto: Claus Hastrup

Danske Opti-sejlere til VM, EM og NM fundet efter SailExtreme - og de er i verdensklasse

Allerede i denne måned sejles VM i Optimistjolle i Tyrkiet, hvor fem danskere er klar med Egå-sejleren Aksel Berg i spidsen efterfulgt af Frederik Dam Hastrup og Bjørg Futtrup Havemann. Stævnet for de 99 Optimister i Kerteminde foregik i let vejr. Vi taler med en forælder.

Af Troels Lykke |

15-årige Aksel Berg fra Egå Sejlklub har styr på det med at sejle Optimistjolle. Han vandt VM-udtagelsen og skal nu til VM i Tyrkiet i slutningen af juni med fire andre skrappe sejlere Frederik Dam Hastrup - Skovshoved, Bjørk Futtrup Havemann - Vejle-Fredericia, John Frederik Wolf - Hellerup og Adam Lund Østergaard - Egå.

Se ranglisten her fra Optimistklassens hjemmeside med alle de udtagne sejlere. Ud over de fem sejlere til VM, er der udtaget otte drenge til EM og 6 piger til EM i Sønderborg i august, hvor der forventes over 300 sejlere.

Endnu flere danske drenge og piger skal til NM i Finland i juli 2022.

Let vind i Kerteminde

Alt det faldt på plads efter SailExtreme i Kerteminde, hvor 99 Opti-sejlere deltog med fire sejladser lørdag og tre sejladser søndag i let vind, fordelt på to baner.

Resultet fra Kerteminde blev blandet med 1. udtagelse i Sønderborg kort tid forinden.

Om den hurtige Egå-sejler Aksel Berg lyder det fra Peter Selko, der selv blev bedste sejler under 12 år og som udtog sig til EM.

- Aksel sejlere smartere, laver meget få fejl og har et stort overblik på banen, lyder det fra Peter Selko fra Hellerup Sejlklub/Sletten Bådeklub.

Prof-trænere: Højt niveau i Danmark

Peters far, Bo Selko, flerdobbelt verdensmester i H-båd, og nu Opti-far, forklarer i dat til minbaad.dk at det faktisk står godt til med de danske sejlere lige nu.

- Ifølge vores spanske træner, så har danske sejlere et højt niveau i verden lige nu. Det er faktisk mange år siden at det er sket. Der er en top på 20 sejlere, der gennem vinteren har trænet i udlandet og med meget dygtige og tekniske trænere. Og de 20 sejlere er med til at løfte niveauet for andre Opti-sejlere i Danmark.

OL-guldvinder-sønner i Opti-klassen

Men der findes også skrappe sejlere i udlandet. Fx så er Den flerdobbelte OL-guldvinder, brasilianske Robert Scheidts søn, Eric at finde i Opti-klassen.

Det samme er svenske Fredrik Löofs søn, Victor, skrap. Det har han ikke for fremmed. Faderen Fredrik er nemlig OL-guldvinder i Starbåd og flerdobbelt verdensmester i Finnjolle.

content-loader
content-loader
content-loader