Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Lørdag var hård for A-Cat-sejlerne i Aarhus Spring Regatta, som det tydeligt ses her. Foto: Peter Brøgger

A-Cat i Aarhus Spring Regatta: Overlevelsessejlads blev til champagnesejlads

Det blev noget vildt lørdag for en lille flok A-Cat sejlere og de foilende sejlere tog også ind før tid, mens søndag var perfekt med foiling på 24 knob. Thomas Paasch fra Middelfart Sejlklub tog 5 førstepladser ud af syv mulige.

Af Troels Lykke |

Weekendens Grandprix-stævne, Aarhus Spring Regatta i Kaløvig startede ud lørdag, med vind lige omkring vindgrænsen for en A-cat. Vi var dog nogle få stykker, som vovede os ud alligevel.

Som forventet, gjaldt det primært om at holde båden oprejst og undgå materielle skader. Thomas Paasch, den senere vinder fra Middelfart Sejlklub, måtte da også en tur i vandet, da hans båd kæntrede i en bomning.

Enkelte gange blev der foilet det første stykke efter topmærket, men længere ned i banen var det for risikabelt, så der var det bare at sidde inde i båden.

Efter to sejladser fik vi nok, og besluttede kollektivt at sejle ind. 

Søndag blev fantastisk 4-8 m/sek.

Søndagen blev en fantastisk dag, og helt perfekt til den 75 kg lette A-cat. Med 4-8 m/s kunne A-catens potentiale udnyttes fuldt ud. Der blev sejlet meget mere taktisk, og der blev både foilet på kryds og slør, med hastigheder op til 24 knob.

Der blev i alt sejlet 7 sejladser med Thomas Paasch på 1 pladsen efter bl.a. fem førstepladser, derefter fulgte Peter Boldsen på 2. pladsen og Frederik Stage-Nielsen på 3. pladsen, blandt de syv A-Cats.

Se resultater

A-Cat til salg

Skulle du være interesseret i at sejle A-cat, så besøg Aarhus Foiling Days d. 28. - 29 maj.

Til info, så er der er faktisk en konkurrencedygtig A-Cat til salg her i Danmark. /www.a-cat.dk/

Se Brøgger-fotos:

content-loader
content-loader
content-loader