Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
A-Cat sejler uden udsigt. Fotos: Peter Brøgger
Kapsejlads
Anna Livbjerg fra Kaløvig er til dagligt læge, men hun er også 9-dobbelt verdensmester i Europajolle. Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads
Anna Munch fra Kaløvig tilhører verdenseliten i ILCA 6, hun halser dog lige efter Anne-Marie Rindom, men hvem gør ikke det. Foto: Peter Brøgger

Over 200 glade sejlere til årets store jollestævne Aarhus Spring Regatta

Aarhus Spring Regatta tryktestede nyt samarbejde mellem klubberne i Sailing Aarhus. Kaløvig Bådelaug var vært ved stævnet, der tiltrak over 200 sejlere på tværs af 13 klasser med alt fra nybegyndere til verdensmestre. Man er klar igen i 2023. Se Brøgger-galleri.

 

Af Troels Lykke |

Det nye, tværgående samarbejde mellem Kaløvig Bådelaug og Sailing Aarhus med støtte fra de øvrige klubber i Aarhusbugten blev i weekenden testet under Aarhus Spring Regatta 2022 – Dansk Sejlunions første Grandprix-stævne i Aarhus i mange år. Et samarbejde, der bestod til UG.

Stævnet bød på masser af fed kapsejlads på en solbeskinnet Aarhus Bugt, brede smil blandt sejlerne og en fantastisk positiv summen på land i Kaløvig før og efter sejladserne, beretter stævneledelsen.

- Det har været et rigtig godt stævne. Vi har mødt mange glade ansigter, fået mange positive tilbagemeldinger fra sejlerne og oplevet en fed energi på land efter en lang coronapause. Det var lidt som at opleve køer komme på græs igen, fortæller Helle Wilkens, der var stævneleder under Aarhus Spring Regatta i en pressemeddelelse fra Sailing Aarhus.

- For os var det dejligt at komme i gang med stævneaktiviteterne igen. Det var en fornøjelse at se så mange sejlere støtte op om arrangementet med små 200 deltagende både på tværs af 13 klasser og fire baner, tilføjer hun.

Satser stærk på tilbagevenden i 2023

Aarhus Spring Regatta er et af de største jollestævner på tværs i flere år i Aarhusbugten, og derfor var mange ting uprøvede.

Der vil i den kommende tid ske en evaluering af stævnet, men allerede nu tør stævneledelsen godt lufte planerne om et Aarhus Spring Regatta 2023 – måske endda som ranglistestævne.

Stævnet bød på alt fra helt nye sejlere i Opti C-rækken til verdensmestre og landsholdssejlere på blandt andet Europajolle- og ILCA-banerne samt rutinerede sejlere med mange års erfaring i A-Cat-klassen.

Topnavnene Livbjerg og Munch var med

To af østjysk sejlsports mest prominente navne, den nidobbelte verdensmester Anna Livbjerg og udviklingslandsholdssejler Anna Munch, begge fra Kaløvig, var også at finde i feltet.

- Jeg synes, det er vigtigt at give lidt tilbage til miljøet og klassen. Jeg har jo selv været i de helt unges sted og set, hvor vigtigt det er at have nogen, der baner vejen. Jeg synes også, at det er sjovt at se, hvem der kommer op gennem ungdommen og være med til at inspirere dem bare en lille smule. Det gør mig rigtig glad, fortæller Anna Munch, ILCA 6.

- Stævnet er på hjemmebane, så jeg synes jo altid, man bør bakke op, når der er en masse frivillige, der gør et stort stykke arbejde for at lave et rigtig fedt stævne. Jeg ser det lidt som en opgave at stille op mod de unge og sørge for, at de får konkurrence samt give min erfaring videre, fortæller Europa-sejler Anna Livbjerg.

Anna og Anna vandt begge deres respektive rækker. Se alle resultater fra Aarhus Spring Regatta 2022 her.

content-loader
content-loader
content-loader