Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

Finsk par renoverer 15 år gammelt stålskib og sejler i arktiske områder

Juho og Sohvi har ydet en imponerende indsats i løbet af fire måneder. Parret har lagt YouTube-videoer op under renoveringen af en Garcia Nouanni 43. Filmene giver et interessant indblik i en båd, der har ligget efterladt på land i 15 år, og hvordan man klarer et rehabiliteringsprojekt.

Af Troels Lykke |

I Danmark har vi den velpolstrede Beha-familie, der omtrent blot sætter sig ud i deres veludstyrede, opdaterede både, de fikser på et værft, hvis der er proplemer. Her er et finsk par, der må kæmpe sig til at komme til søs.

Juho Karhu har en YouTube-kanal kaldet Alluring Arctic Sailing. Karhu er en sømand, ski og kitesurfer. I Youtube-perioden er han blevet et par med Sohvi. De seneste to år har han udgivet film, hvoraf mange viser sejlads og skiløb i fantastisk norsk natur.

En af filmene er en vurdering af de bedste dieselvarmere til både, som han har fået brug for, siden han overvintrede i Norge. I det sidste bådprojekt var det ikke kulden, men varmen, der var krævende, fortæller Seilmagasinet.no

Erfaren sejler i arktiske områder

Karhu ledte længe efter en aluminiumsbåd, da han trives bedst i kolde områder. Et køb blev foretaget i Holland, men det endte med en del tekniske problemer og båden blev solgt videre.

Herefter overtog han som skipper på en aluminiumsbåd, der var blevet forladt i Tromsø af en fransk sømand. Dette var en ekspeditionsbåd med mange specielle tekniske løsninger.

Denne båd blev bortskaffet af Karhu og var på vej mod Island sidste sommer. Flere af filmene beskriver reparationer, da de også denne gang havde en del tekniske problemer. Dette omfattede genopbygning af roret og stop for vandlækagen langs rorakslen.

I et af afsnittene fra Island har de motorproblemer og må tilkalde hjælp. Det har dog ikke afskrækket det finske par fra både med stort vedligeholdelsesbehov, og de har købt en Garcia Nouanni 43 i Californien. Båden har stået efterladt på land i 15 år, hvilket viser tegn på det.

Følg også parret her: facebook.com/alluringarctic

content-loader
content-loader
content-loader