Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Danmark stiller stærkt op med blandt andre 16-årige Tobias Bjørnaa (U13 Verdensmester) fra Klitmøller. PR-foto

Verdens bedste juniorer indenfor windsurfing afgør VM finale i Klitmøller

Der er ønsket er masser af vind, når Klitmøller fra på søndag, lægger vand til afgørelsen på vm i Windsurfing for Juniorer: PWA Cold Hawaii Windsurf Wave World Cup Final 2022.

Af Troels Lykke |

De 40 bedste unge windsurfere fra hele verden har sat kursen mod Klitmøller, hvor Surfklubben NASA er vært for det internationale windsurf stævne Cold Hawaii PWA Youth Windsurf Wave World Cup 2022 eller bare VM om man vil.

Det er sidste afdeling på årets tour, og det gælder om at hente de sidste point før, Verdensmesteren 2022 i Klasserne U20 – U17 - U15 – U13 – Piger og drenge, skal kåres.

- Vi taler jo junior drenge og piger, men når man ser dem lave massive dobbelte rotationsspring over horisonten på vandet, er det svært at tro, at de kun er helt unge deltagere,siger Mads Bjørnaa fra Surfklubben NASA.

Danskere ligger til podiepladser

Danmark stiller stærkt op med blandt andre 16-årigeTobias Bjørnaa (U13 Verdensmester) fra Klitmøller:

- han fører ranglisten i U17, men skal slå kammeraten og æskerivalen Tyske Anton Richter for at sikre sig de sidste VM-point og tage årets VM-titel. Intet er givet og de har skiftevis tabt og vundet over hinanden de sidste par år, men motivation er i top, fortæller Mads Bjørnaa.

Også kun 12-årige Bjørn Olesen fra Greve, som stiller op i U13, er blandt favoritterne.

- Han har på rekordtid har lært de spektakulære manøvrer, der kræves for at deltage på internationalt plan, påpeger Mads Bjørnaa.

Delvis danske Liam Dunkerbeck fører i U20 og håber på VM sejr i Danmark.

- han har det ikke for fra fremmede. Hans var, Bjørn Dunkerbeck, er 42 gange Verdensmester i Windsurf. Familien bor i dag i Spanien, og det danske islæt kommer fra Liams farmor, som flyttede fra Ribe til Gran Canaria i 70’erne for at windsurfe.

Ti års stolt PWA historie

Klitmøller og Cold Hawaii har samarbejdet med PWA i mere end et årti. Blandt andet fordi surfspottene i Cold Hawaii er blandt de bedste i verden.

Arrangementet er en del af Cold Hawaii Games med mere end ti forskellige sportsbegivenheder på Cold Hawaii kysten.

- Vi glæder os til at byde windsurferne velkomne på den bedste tid af året for vind og bølger i Danmark. PWA og Cold Hawaii har i mere end et årti haft et fantastisk samarbejde. Det glæder vi os over at fortsætte med afholdelsen af Cold Hawaii PWA Youth Windsurf Wave World Cup 2022, siger Projektleder Kristian Kjøller, Cold Hawaii Games.

Han tilføjer, at der er gratis adgang hele næste uge til VM, der foregår ved Hummerhuset i Klitmøller.

Cold Hawaii PWA Youth Windsurf World Cup 2022 arrangeres af Friends of Cold Hawaii, Surfklubben NASA og det internationale forbud PWA med støtte fra Thisted Kommune, og en lang række sponsorer.

Hold dig opdateret på

www.Facebook.com/nasa.coldhawaii

www.Instagram.com/coldhawaiiwindsurfworldcup

content-loader
content-loader
content-loader