Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
AFI 2Star-sejladsen går traditionen fra fra Aarhus til Ballen på Samsø og retur. Foto: Peter Brøgger

AFI 2Star 2023 afvikles samtidig med Sjælland Rundt: Det er den bedste placering - men også et kompromis

Den populære twohand-sejlads løber af stablen den 17. til 18. juni. Dermed må sejlerne vælge mellem Aarhus-sejladsen og Sjælland Rundt - til gengæld kan de deltage i de to Fyn Rundt-sejlads og Ocean Race-stoppet.

Af Sara Sulkjær |

Stævnekalenderen er pakket. At plotte en kapsejlads i kalenderen i en weekend, som ikke i forvejen er booket, er derfor en vanskelig opgave.

Det har man erfaret i AFI 2Star Race. 

Her har arrangørerne valgt at skubbe næste års event frem til den 17.-18. juni for dermed at undgå en kollision med de to Fyn rundt-sejladser samt årets store tilløbsstykke, The Ocean Race-stoppet i Aarhus fra den 29. maj til den 8. juni:

- 17.-18. juni er den bedste placering, men også et kompromis, da den falder sammen med Sjælland Rundt. Det er vi bestemt ikke glade for. Men det havde under alle omstændigheder været svært at undgå Sjælland Rundt, da den starter allerede 10. juni. Men desværre kommer det nok til at koste nogle deltagere, erkender stævneleder Kenneth Meier-Andersen overfor Minbaad.dk.

Stævneleder: Vi følger den vanlige logik

At det primært er The Ocean Race-stoppet i Aarhus, der har tvunget arrangørerne til at skubbe eventen til Sjælland Rundt-ugen, afskriver stævnelederen:

- Det er det ikke. Weekenden for AFI 2Star Race 2023 følger fint den logik, vi har benyttet i mange år; først Palby Fyn Cup, så Classic Fyn Rundt og derefter AFI 2Star Race, som derved ligger i weekenderne efter hinanden, påpeger Kenneth Meier-Andersen og understreger:

- Det gør de også i 2023, og man har derfor mulighed for at deltage i alle tre, som i de tidligere år.

Nye tiltag afsløres i januar

Hvilke nye tiltag, sejlerne kan se frem til ved næste års udgave af sejladsen, er endnu uvist.

Sikkert er det blot, at arrangørerne hellere ser evolution frem for revolution - altså vil sejladsens DNA bibeholdes i 2023:

- Der er jo mundheldet; "If it ain't broken.... don't fix it". Men vi har noget nyt i posen, men mere om det i januar, fortæller Kenneth Meier-Andersen hemmelighedsfuldt.

Læs mere om AFI 2Star her.

content-loader
content-loader
content-loader