Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Bjarne Lindquist og Jan Nielsenvandt stævnet med en meget stabil serie. Andenpladsen gik til Christian Milert og Kim Fremlev fra Farum, tv., mens letvejrsspecialisterne Martin og Sofie Bak – også fra Farum tog 3. plads.

Ho Bugt-duo bedst i Wayfarernes efterårsstævne i Herslev Strand Sejlklub

Bedst over weekenden i Herslev Fjord var Bjarne Lindquist og Jan Nielsen fra Ho Bugt ved Esbjerg. De vandt stævnet med en meget stabil serie for 13 Wayfarer-hold.

Af Troels Lykke |

I den forgangne weekend afsluttede wayfarerklassen kapsejladssæsonen med det traditionsrige efterårsstævne i Herslev Strand Sejlklub.

13 joller var mødt frem, og de blev vanen tro mødt af en sejlklub, der havde fuldstændig styr på det hele – både på vand og på land - ja, selv vejrguderne har de tilsyneladende særdeles gode kontakter til. Flottere sejlvejr kan man ikke forlange på denne tid af sæsonen, fotræller Farum-sejler Christian Milert fra Wayfarer-bestyrelsen.

Fire sejladser lørdag i mellemluft

Lørdag blev der sejlet 4 sejlads på op-ned-baner i tiltagende – og springende - vind, startende med 5-6 m/s og langsomt øgende til 8-9 m/s med kraftige pust, der for alvor satte liv i spilerbenene – enkelte måtte en tur i baljen, men alle slap uden havarier.

Bedst i den friske luft var hårdtvejrsspecialisterne Niels Alslev og Anders Pjetursson fra Farum a point med Bjarne Lindquist og Jan Nielsen fra Ho Bugt.

Begge besætninger viste solid sejlads – både når det gjaldt om at læse de mange vindspring, og når det gjaldt boathandling i den friske vind. Efter sejladserne blev de trætte besætninger mødt på land af moleøl, hjemmebag og kaffe – efterfulgt af fornem festmiddag om aftenen.

Søndag droppede vinden

Søndag var vinden aftaget, så der ”kun” var 4 – 6 m/s – igen dog ganske springende, hvilket udfordrede de fleste besætninger. Selv om lørdagen havde trukket en del søm ud hos mange af besætningerne, var det dog et særdeles tændt felt, der lagde an til dagens første start.

Det kombineret med en startlinje, hvor den læ fordel var til at få øje på, betød, at hele feltet satte i gang i god tid før startskuddet, og der var ikke andet for dommerne at gøre end at lave en generel tilbagekaldelse.

Bjarne Lindquist og Jan Nielsen var bedst

I denne lettere – og meget springende - luft ville flere besætninger blande sig i toppen af feltet, og der var i de 5 sejladser, der blev gennemført søndag, generelt end del elevatorsejlads.

Bedst over weekenden var Bjarne Lindquist og Jan Nielsen, der vandt stævnet med en meget stabil serie.

Andenpladsen gik til Christian Milert og Kim Fremlev fra Farum, mens letvejrsspecialisterne Martin og Sofie Bak – også fra Farum – efter en lidt tung førstedag udnyttede de lette vindforhold om søndagen til at sejle sig op på en samlet 3. plads, forklarer Christian Milert til minbaad.dk.

content-loader
content-loader
content-loader