Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Den populære J/70er er vældig populær, selvom den let smider sig, når der er over 9 m/sek. med gennaker. Foto: Frederik Sivertsen/Sejlsportsligaen

Land og rige rundt - se hvor Sejlsportsligaen foregår i 2023

Helsingør og Lemvig er nogle af de nye stævnebyer, hvor den succesfulde Sejlsportsliga skal foregå næste år.

Af Troels Lykke |

Sæsonen er knap slut, før Sejlsportsligaen, WOW (kvindesejlads) og Youngsters gør klar, som om den næste sæson snart starter.

Sæsonen 2022 var en stor succes, en rekordstor tilslutning i 2. division med 27 hold og venteliste, WOW hold i 1. division, WOW DS Danmarksmesterskab, nye både og rigtige mange tætte sejladser.

2023 bliver forhåbentlig lige så godt, holdet bag vil I hvert fald gøre deres for at kommer til at ske, fortæller PR-chef Nynne Desirée Ammundsen fra Sejlsportsligaen til bådpressen.

Sejlsportsligaen bytter igen hele flåden ud til glæde for de mange danske sejlklubber der nu overtaget 2022 sæsonens J/70’erne. Der er bestilt nye både til 2023 sæsonen.

WOW og Youngsters vil samme med de nye klubhold, gøre deres entre primært i 2. division. De to stærke kvindebesætninger TEAM SALT og KDY WOW være dog være at finde blandt landets bedste hold i 1. division.

De endelige op- og nedrykninger er stadig i gang, og den endelige holdopstilling er under udarbejdelse. Dog vil top 3 fra sidste års 2. division, Aalborg Sejlklub, Dragør Sejlklub og Flensborg Yacht Klub være blandt de nye 1. divisionshold.

Sæsonen starter på Sydfyn

”Svendborg Sunds Sejlklub havde en rigtig god oplevelse som vært ved sejlsportsligaens stævner i august 2022. Stævnerne skabte et fantastisk liv og en god stemning i klubben. Derfor glæder det os, at vi i 2023 igen kan være vært for et ligastævne. Vi ser frem til at modtage Sejlsportsligaens engagerede team og se en masse tilmeldte hold til stævnerne. Vi vil gøre vores bedste for at levere et uforglemmeligt godt stævne – og forhåbentlig slå deltagerrekorden fra sidste år”, lyder det fra formand Christian Hammerich.

Sidste år blev der sejlet få meter fra indsejlingen til havnen, tilskuere og sejlere prydede græsset ved klubhuset, som et andet amfi-teater. I Svendborg sejles der 4 dage i streg i forbindelse med Kristi Himmelfart, hvor det er 1. division der starter sæsonen.

Stævnet i Svendborg Sunds Sejlklub, i Rantzausminde er d. 18. – 21. maj.

Med udsigt til Kronborg

Efter 4 intense dage i Svendborg, rykkes bådene med alt hvad der dertil hører mere nord på. Der bliver gang i molen og spænding ved måltagning, når Sejlsportsligaen har målgang sammen med Sjælland Rundt.

Det lyder fra initiativtager til Sjælland Rundt Sailing Week, Erik Stannov at ”(…) Vi satte os i en projektgruppe og lagde en 5 års plan, hvor vi ville gå fra en national event til et internationalt kendt stævne. Vores mål har været at manifestere det maritime, og der betyder meget at vi kan afholde flere sejlerevents som del af SRSW. Herunder et stort internationalt ORC-mesterskab samtidig med at Sejlsportsligaen gæster os med verdensklasse sejlere. Kombinationen med så mange dygtige sejlere, stærke partnere og Helsingør Kommune bag, tror vi er opskriften på en mangeårig succes som vi først er begyndt at opbygge”. Det vil primært være 2. division, der vil opleve det store ORC-mesterskab, festen når sejlerne fra Sjælland Rundt kommer i mål og en masse andre aktiviteter som arrangørerne lige nu er i fuld gang med at planlægge.

Stævnet i Helsingør afvikles for 1. division d. 10.-11. juni og for 2. division d. 17.-18. juni.

Event i eventen

Det har i flere år været en tendens at koble Sejlsportsligaen sammen med andre sportsbegivenheder, næste i år er undtagelse.

Tidligere har Sailing Aarhus afviklet finalestævnet for Sejlsportsligaen, men i år bliver det bedre – ville nogen sige. I år afvikles den årlig tilbagevendende X-Yachts Gold Cup som en del af 3. stævne for Sejlsportsligaen.

For to år siden var det med WOW på scenen, LIVE band og en sejlerfest, vi sent glemmer. Det bliver 2. division, der får glæde af de mange X-’ere, festen, liv og summen i Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

Der forventes at komme 700+ sejlere, og det i sig skal nok være garant for god stemning på molen. For begge divisioner vil der blive sejlet lige ude foran det prominente center, på Aarhus Ø.

Efter sommeren er det igen 1. division der starter med at sejle d. 12.-13 august, hvorefter 2. division skal sejle sammen med X-Yachts Gold Cup d. 19.-20. august.

Den nye dreng i klassen er nordjyde

”Sejlerne kan forvente bynær sejlads omkring en rigtig hyggelig og livlig havn, sandsynligvis god vestenvind og masser af engagerede frivillige, som vil lave en fed sejlerfest med alt, hvad der hører sig til. Hele holdet bag, glæder sig rigtig meget til at være en del af Liga-sejladsen i Danmark. Vi ses i Lemvig”, lyder det fra en forvent formand, Flemming Ertbølle der sammen med et stærkt hold af dedikerede frivillige glæder sig til at vise Nordjylland frem.

Sejladserne arrangeres et stykke (2-3 km) fra sejlklubben, og vil forgå meget bynært med kig til gågaden. Der vil være tale om stadionsejlads, dog med lidt mere plads og måske mere vind end tidligere set i eksempelvis Aarhus og Aalborg.

Der bliver sejlet d. 26.-27. august for 1. division, som bliver dette års finalestævnet og efterfølgende 2. division d. 2.-3. september.

Her er Sejlsportsligaens stævner oplistet (der kan ske ændringer).

Første division skal sejle følgende datoer:

  1. Stævne d. 18.-19. maj, Svendborg
  2. Stævne d. 10.-11. juni, Helsingør
  3. Stævne d. 12.-13. august, Aarhus
  4. Stævne d. 26.-27. august, Lemvig.

Anden division skal sejle følgende datoer:

  1. Stævne, 20.-21. maj, Svendborg
  2. Stævne, 17.-18. juni, Helsingør
  3. Stævne, 19.-20. august, Aarhus
  4. Stævne, 2.-3. september, Lemvig.

Følg med om nyheder på Sejlsportsligaens Facebook-side @sejlsportsligaen og hjemmeside www.sejlsportsligaen.dk

content-loader
content-loader
content-loader