Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
ORC stævnet sejles med kun 2 personer pr. både i størrelsen 30-45 fod af forskellige typer og stiller store krav til besætning og udstyr. Foto: Borlenghi

Sejlsportsligaen gæster Sjælland Rundt Sailing Week, der også byder på ORC-sejlads

Sjælland Rundt Sailing Week sætter barren højt med den totale sejlerfest. Ud over den traditionelle Sjælland Rundt vil Sjælland Rundt Sailing Week i 2023 også byde på ORC og Sejlsportsliga midt i juni 2023.

Af Troels Lykke |

Sjælland Rundt Sailing Week hviler på stolte traditioner i en by hvor Kronborg har været pejlemærke for alverdens sejlere. Nu har man samlet noget af det bedste sejlsporten kan byde på. Både på den korte og den lange bane – bogstaveligt talt.

Ud over den traditionelle Sjælland Rundt vil Sjælland Rundt Sailing Week i 2023 også byde på ORC og Sejlsportsliga.

Det bliver d. 10. -18. juni der bliver folkefest på Helsingør Havn, her vil Sjælland Rundt sejle ud, komme i havn og dette samtidig med at Sejlsportsligaens 1. og 2. division stævner ind. Derudover har et internationalt mesterskab også valgt at rette kursen mod Helsingør.

Ambitionen er klar og planen lagt

Erik Stannow fra Helsingør sejlklub fortæller om projektet.

”Vi satte os i en projektgruppe og lagde en 5 års plan, hvor vi ville gå fra en national event til et internationalt kendt stævne. Vores mål har været at manifestere det maritime, og der betyder meget at vi kan afholde flere sejlerevents som del af SRSW. Herunder et stort internationalt ORC-mesterskab samtidig med at Sejlsportsligaen gæster os med verdensklasse sejlere. Kombinationen med så mange dygtige sejlere, stærke partnere og Helsingør Kommune bag, tror vi er opskriften på en mangeårig succes som vi først er begyndt at opbygge”

Alt er sat ind fra Helsingør sejlklub, der nu i flere år har arbejdet målrettet med at vende opmærksomheden på at genrejse den sejlerfest som Sjælland Rundt var – i en tidssvarende 2023 udgave.

Med massiv lokal opbakning og international bevågenhed, er der ingen tvivl om at kursen for mange sejlere fremover er sat mod Helsingør.

Store partnere

Helsingør Kommune bakker SRSW organisationen op, samtidig med at store partnere som Helly Hansen, Garmin, X-Yachts, Marienlyst Badehotel, Elvstrøm Sails også vil markere sig og støtte stævnet.

Det bliver årets 2. stævne i rækken for Sejlsportsligaen og det vil være første gang sejlerne skal mestre de svære forhold uden for Helsingør Havn. Forholdene er på forhånd givet til den svære side med historisk, masser af strøm.

”Vi prøver at komme land og rige rundt, og dermed give vores sejlere en masse forskelligt farvand i løbet af året. Helsingør vil i år ikke være nogen forskel. Det vi også sætter stor pris på er, at vi kan være med til en så stor sejlerfest, det vil vi se frem til som et af vores højdepunkter”, fortæller Nynne Ammundsen fra Sejlsportsligaen.

Europamesterskab for doublehand ORC både med stor off-shore sejlads

Det er netop officielt fra ORC (Ocean Racing Commitee) som er en global organisation der organiserer offshore sejladser (med sit eget målesystem) at SRSW er blevet tildelt afholdelsen af ORC Doublehand European Championship i forbindelse med SRSW 2023.

ORC stævnet sejles med kun 2 personer pr. både i størrelsen 30-45 fod af forskellige typer og stiller store krav til besætning og udstyr.

Sejlsportsliga 17. juni

De lokale borgere bliver inviteret forbi stævnet, hvor der særligt d. 17. juni vil emme af spænding da Sejlsportsligaen vil afvikle deres intense sejladser samtidig med at der vil være målgang ved for Sjælland Rundt sejleren.

Det bliver intens og spændende, og der vil være al god grund til at lægge vejen for SRSW i Helsingør Sejlklub.

Resten af Sejlsportsligaens sæsonplan vil blive offentliggjort i løbet af ugen.

content-loader
content-loader
content-loader