Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Der var fra Forsvarets ’Joint Rescue Coordination Centre’ desuden sendt en redningshelikopter på vingerne for at assistere, da man ikke kendte til mandskabets tilstand ombord. Arkivfoto: Troels Lykke

To-mastet sejlbåd med motorstop og ’tabt’ fiskerjolle blev slæbt ind af Marinehjemmeværnet i Helsingør

Træningssejlads blev forvandlet til en opgave, da Marinehjemmeværnet i Helsingør fandt en efterlyst sejlbåd og dennes tabte jolle. Sejlbåden var blevet observeret med blafrende sejl, og Lyngby Radio kunne ikke få kontakt via VHF.

Af Troels Lykke |

En besætning af frivillige fra ’Marinehjemmeværnsflotille 362 Helsingør’ mødte onsdag aften klokken 18.00 ind på flotillens skib, ’MHV 906 Fænø’. De skulle af sted på en træningssejllads på Øresund ud for Snekkersten, fortæller Marinehjemmeværnet.

Inden afgang hørte mandskabet ombord på Fænø dog via VHF-radio, at Lyngby Radio prøvede at kalde en sejlbåd, som var blevet observeret med blafrende sejl.

Det lykkedes ikke Lyngby Radio at skabe kontakt, og derfor blev Fænø bedt om at sejle ud for at lede efter den.

Helikopter sendt på vingerne

Undervejs havde sejlbåden desuden tabt en fiskerjolle, som de havde på slæb.

Der var fra Forsvarets ’Joint Rescue Coordination Centre’ desuden sendt en redningshelikopter på vingerne for at assistere, da man ikke kendte til mandskabets tilstand ombord.

Det lykkedes heldigvis hurtigt for besætningen på Fænø at finde den to-mastede sejlbåd. De tre mand om bord havde det godt, og det viste sig, at de havde motorstop og sejlede uden navigationslys.

Dansk Søredningsselskab trak jollen

Dansk Søredningsselskab kom med deres redningsfartøj, ’Rescue Heimdal’, og trak sejlbåden ind til Helsingør Nordhavn, mens Fænø sejlede ud og ledte efter jollen.

Den blev kort efter fundet ved sejlrenden og taget med på slæb efter Fænø ind til Helsingør, hvor den lå sikkert til kaj klokken 21.00. 

Marinehjemmeværnets 30 fartøjer ligger klar til at rykke ud inden for en time, døgnet rundt og året rundt, hvis nogen er i nød til søs. Ligesådan er besætningerne selvfølgelig også altid klar til at ændre deres planer, fortæller Marinehjemmeværnet.

Kilde: Marinehjemmeværnet

content-loader
content-loader
content-loader