Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Tre dage tilbragte kaptajnen drivende på havet omkring Bali. Foto: YouTube

Sømand overlever tre dage på åbent hav - fundet ved et tilfælde af lokale fiskere nær Bali

Et stykke træ blev tyrkiske Erhan Seckals redning. Kaptajnen forsvandt i starten af maj, og blev trods en eftersøgning først tre dage senere spottet af lokale på en fisketur.

Af Sara Sulkjær |

At overleve tre dage uden drikkevand og mad er bemærkelsesværdigt i sig selv. At gøre det på åbent hav med en pind af træ som eneste selskab er en præstation, der kan skrives ind i ethvert eventyr.

Et eventyr var det dog langt fra, da tyrkiske Erhan Seckal den 2.maj forsvandt fra fragtskibet Quorn, da det befandt sig nær indonesiske Bali.

Eftersøgning mislykkedes

Intet spor var at finde fra kaptajnen, da besætningsmedlemmerne efter at have opdaget hans manglende tilstedeværelse indledte en eftersøgning i farvandet omkring Bali.

Heller ikke de lokale myndigheder var i stand til at lokalisere den savnede sømand, som ingen havde set falde overbord. 

Da lokale fiskere den 5. maj satte kurs mod endnu en fangstdag på havet, fik de sig derfor noget af en overraskelse. Ikke blot fisk kunne de tage med ombord i deres jolle. Også den tykiske kaptajn, der i tre dage havde klamret sig til et stykke træ, bragte fiskerne i land.

Kaptajnen har det godt

Efter et besøg på sygehus stod det klart, at sømanden, der ifølge TradeWinds ikke selv husker faldet fra skibet, efter omstændighederne er ved godt mod:

- Mens eftersøgningsaktiviteterne fra det indonesiske RCC og skibet var usikre, blev det erfaret, at Seckal, der blev fundet på havet og indlagt to en halv dag senere af fiskere, har det godt, skriver de tyrkiske myndigheder på Twitter og sender de bedste hilsner mod deres landsmand:

- Vi ønsker vores sømand en hurtig bedring.

Kilde: TradeWinds

content-loader
content-loader
content-loader