Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Zoom8-sejler i god balance. Fotos: Peter Brøgger
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

En vintercamp og kapsejlads i Kaløvig, hvor sejlerne holdes i hånden

For mere end ti år siden tænkte Bo Jarvig og Finn Beton fra Aarhus, at der skulle da være en træningslejr og kapsejlads for de unge sejlere i flere klasser. Det skulle ske på en måde, hvor trænerne kan komme med gode råd - også under kapsejladsen. Peter Brøgger var på pletten og tog fotos

Af Troels Lykke |

Stævneleder Helle Wilkens fra Kaløvig Bådelaug kan være stolt over, at klubben atter har holdt Ice Camp og Ice Cup.

Begivenheder, der nu foregår i Aarhus Internationale Sejlsportscenter på Aarhus Ø, hvor der er varmt med en stor hal, og hvor bådene kan komme ind med mast på.

- Det er jo et center, der er lavet for at forlænge sæsonenen. Alle klubberne i Aarhus bruger det, også til vintertræning, mens stjernerne (OL-sejlerne, red.) er sydpå om vinteren, forklarer Finn Beton Jensen til Minbaad.dk.

Ice Camp og Ice Cup er et stævne, hvor en del dygtige trænere tager sig af sejlerne. Bo Jarvig stod blandt andet i spidsen for Zoom8-sejlerne, Finn Beton Jensen tog sig af Laser-jollerne og andre klasser, ligesom han var baneleder til Ice Cup. 

Samtidig havde Jørgen Holm ansvaret for Europajollerne, Frederik for Opti-sejlerne og Pierre Baad for 29'erne. Op mod 80 både deltog over to weekender.

Beton og Jarvig startede det hele

Det var trænerlegenden Finn Beton og den respekterede Zoom8-træner Bo Jarvig fra Kaløvig Bådelaug, der for mere end ti år siden drømte om at få de unge på vandet.

- Vi så i stævnekalenderen og tænkte, at Kaløvig skulle da også have et eller andet stævne, som eksempelvis Kerteminde har i pinsen. Og hvem har forbudt os at holde et stævne i slutningen af februar? Ingen, siger Bo Jarvig til Minbaad.dk.

Gennem tiden har eventen trukket jollesejlere fra Tyskland, Sverige, Norge, Finland - men naturligvis flest fra Danmark.

Trænere blander sig under stævnet

Det er et stævne med en pause midt på dagen, og hvor deltagerne kan hoppe i et vildmarksbad efter sejladsen. Noget, der har været en succes gennem mange år.

På vandet kan trænerne samtidig frit blande sig i sejladsen og rette på sejlere:

- Det er ligesom træning, og det er meget rart. Vi frøs ikke, påpeger 14-årige Maja Olesen, der vandt Zoom8-DM sidste år og blev nummer fire til VM.

- Stævnet og træningen er for at skyde sæsonen i gang. Vi rammer en dato, som andre ikke bruger. Det er altid lykkes at sejle trods blæst og kulde. Selve cuppen er korte sejladser og med fuld forplejning, og sejlerne bliver sendt ind til middag og får varm mad, hvor vi holder et break på en eller to timer, forklarer 55-årige Bo Jarvig til Minbaad.dk.

Slipper ikke af med Finn Beton

Også Finn Beton, der ellers er trådt tilbage som cheftræner i Aarhus, er fortsat en aktiv del af såvel træningslejren som kapsejladsen:.

- Finn var med igen, vi slipper ikke af med Finn. Han synes bare, det er fedt, siger Bo Jarvig og griner.

Resultater fra Ice Cup

content-loader
content-loader
content-loader