Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Faaborg-holdet festede igennem i Svendborg. Holdet bestod af Frederik Bløcher, Mikkel Abild, Valdemar Juul og Laust Castor Lund. Foto: Sejlsportsligaen

Unge Faaborg Falcons tager sejren i Svendborg i Sejlsportsligaens 2. division

Med 9 flights til 2. div., en søndag der bød på rent champagnevejr og en top tre der var á point, kun afgjort med antallet af førstepladser, var 3. stævne i Svendborgsund en gennemført succes, fortæller Nynne fra Sejlsportsligaen.

Af Troels Lykke |

Stævnet havde alt hvad der var brug for, undtaget vind om lørdagen der havde flere udsættelser. Afgørelsen blev afgjort i sidste sejlads, da holdene lå meget tæt og kun få point fra toppen ned til top-5.

Borgmester, Bo Hansen åbnede stævnet

Med en Borgmesteråbning i høj sol og blå himmel, startede dette 3. stævne for 2. division i Svendborg Sunds Sejlklub, på bedste vis. Med en beliggenhed der slår de fleste andre sejlklubber, var det svært ikke at smile.

Med 9 både til start var startlinjen pakket og de mange hold var klar efter en lang sommer.

Lørdag med udsættelse

Vinden lørdag bød på store udfordringer, mest for baneholdet der kæmpede for at finde en stabil vind der var god nok at sejle på. Det lykkede at gennemfører 4 flights, men flere afbrydelse. Det var en tiltrængt badepause for de mange hold, der var fanget på land og vandet.

Med mange lokale hold og wildacard til start, var spændingen stor. Ville nogle af wildcard holdene kunne sejre over de vante hold. Det skulle vise sig ikke at ske, men derimod var det nogle af de nye hold fra sæson 2022, som gjorde deres entre på podiet.

Sejlads når det er allerbedst

Faaborg Falcons blev udfordret hele weekenden, holdene lå meget tæt, men Faaborg endte til sidst med fleste førstepladser og nok til at tage sejren hjem. 23 point, 4 førstepladser.

Laust Castor Lund fortæller om stævnet og deres sejr.

 ”Det har været et super 3. stævne i Svendborg Sund. Det er selvfølgelig altid fedt at kunne stå her som vindere, men uanset hvordan det var gået, så var det svært ikke at nyde konkurrencen på vandet, de fede vindforhold der skabte udfordringer og spænding, og de fantastiske omgivelser i solrige Sydfyn. Stævnet har været en gennemført succes, både på vandet og til lands, for os sejlere men bestemt også for tilskuere. De kunne få lov til at nyde vejret med sejlsport, når det er allermest spændende og seervenligt.”. 

Holdet bestod af Frederik Bløcher, Mikkel Abild, Valdemar Juul og Laust Castor Lund.

Top tre blev som følger:

#1 – Faaborg Falcons, 23 point

#2 – Aalborg Sejlklub, 23 point

#3 – Dragør Sejlklub, 23 point

Se den fulde resultatliste på SAP

Se alle foto fra stævnet på Sejlsportsligaens facebookside: www.facebook.com/sejlsportsligaen

content-loader
content-loader
content-loader