Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Borgmester Bo Hansen, vil åbne stævnet kl. 09.00, hvorefter første start går kl. 10.00 i Rantzausminde og kan følges på SAP. Foto: Sivertsen/Sejlsportsligaen

Sejlsportsligaen får for første gang 9 både på startlinjen ved Sejlsportsliga i Svendborg

Sejlsportsligaen 2. division på Sydfyn. Der bliver mange nye hold, der skal arbejde sammen for første gang med vidt forskellige baggrunde og erfaringer til dette stævne. Særligt et af Svendborg-holdene med Gunver Mærsk Møller, er løbet med lokalpressens opmærksomhed.

Af Troels Lykke |

Et af de 27 hold, der stiller til start i weekenden i Rantsauzminde, illustrerer så fint hvad J/70’eren som klubbåd kan favne.

Fire forskellige baggrunde, forskellige alder, forskellig erfaring med en J70 til fælles. Holdet består bl.a. af en tidligere Youngsters (nu Sigmac) sejler, en erfaren skipper med en omfangsrig liste af meritter, en driftig erhvervsperson og en lokal ildsjæl fra ’Sejl og Studer’.

SSS Stars med en Mærsk-Møller-gast

Vi har spurgt holdet med det lovende navn, SSS Stars der sejler for Svendborg Sunds Sejlklub, om forventningerne til stævnet. Rasmus Fabrin havde følgende at tilføje: 

"Jeg sejler for Svendborg sunds sejlklubs 2. divisions hold. Dette gør jeg sammen med Mads Kirchheiner, Gunver Mærsk Møller og Anders Madsen. Det er fedt at vi kan stille et sådant hold for vi kommer alle 4 med vidt forskellig baggrund. Anders er en studie kammerat som har sejlet før, Mads er erfaren gennem mange år i større både.

Han siger videre.

- Gunvar sejler normalt kvindesejlads og jeg selv har sejlet liga sidste år. Og det er netop det vi håber liga-sejladsen og J70 projektet i klubben kan gøre. Bringe mange forskellige sammen på vandet for at ræse. Vi har nok ikke de store forventninger resultatmæssigt for stævnet, andet end at vise vi i hvert fald ikke er kommet for at danse, men for at sejle ræs!”

Udover SSS Stars, vil der være 3 hold fra Oure Sport og Performance, Thurøs ’Madness’ hold med Dorte O. som skipper samt et hold fra Thurø Sejlklub. De lokale hold, har sat sig godt på holdlisten.

Første gang med 9 både på startlinjen

Interessen for sejlsport stiger og stiger, men det er måske ikke så underligt, for sejlsport er en aktivitet, hvor alle kan være med uanset alder specielt med J70´er bådende. Flere og flere deltagere end nogensinde før, med vidt forskellige hold af unikke baggrunde, erfaringer og tilstande, lyder det fra Sejlsportsligaen

Ved dette stævne er det første gang at Sejlsportsligaen får ni både på startlinjen, istedet for seks, og hvis denne udvikling/interesse fortsætter, så kan man kun drømme om hvad der ellers er muligt at opnå indenfor sejlsporten.

Borgmesteren åbner stævnet

Det bedste af det hele er, at der er plads til denne udvikling indenfor sporten. Ikke kun deltagere er der mere plads til men, gæster, venner, familie og folk med general interesse er velkommen til at se med.

Der vil være åbent hus i Svendborg Sunds Sejlklub, så der er rig mulighed for at nyde en masse af spændende sejlsport og møde sejlere fra hele landet. Borgmester Bo Hansen, vil åbne stævnet kl. 09.00, hvorefter første start går kl. 10.00 i Rantzausminde og kan følges på SAP.

Så hvis man ikke har nogle planer for lørdag, så er man velkommen til at overvære de spændende sejladser på Sydfyns smukke vande. Der er forfriskninger til dem der kigger forbi, og sejladser kan overværes helt tæt på land.

Følg med via Sejlsportsligaens facebook.com/sejlsportsligaen

content-loader
content-loader
content-loader