Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Henrik Jørgensen fra Tempo Bådsalg: - Det er lettere og mere trygt at sælge sin båd gennem en bådforhandler, siger han til minbaad.dk. Ishøj-forhandleren tager 8 procent i salær af bådens købssum. Foto: Troels Lykke

Bådforhandler: Vi skaber en mere tryg bådhandel for køber og sælger

Vi har besøgt Tempo Bådsalg, en af landets største brugtbådsforhandlere. Medejer af firmaet, Henrik Jørgensen, siger: - Vi sætter os ind i bådene, vi sikrer ejerforholdene, og at der ikke er gammel gæld. Båden kommer på land og køber kan se, om der er skader fra grundstødninger.

Af Troels Lykke |

Flere sælger deres både privat, eksempelvis gennem Facebook eller Den Blå Avis - og ofte går det fint. Men der kan også opstå udfordringer i handlen, forklarer Henrik Jørgensen fra Tempo Bådsalg i Ishøj.

Til Minbaad.dk fortæller han, hvorfor det kan være en god idé at betale otte procent plus moms i salær af bådens salgspris for at koble en professionel vejleder til bådhandlen:

- Vi sætter os ind i bådene, vi sikrer ejerforholdene, og at der ikke er gammel gæld. Båden kommer på land og køber kan se, om der er skader fra grundstødninger og andet. Vi tester båden og dens tilstand, her kan man eksempelvis se, om der er noget galt med motoren. Vi sørger også for, at der ikke er tvister mellem køber og sælger, påpeger Henrik Jørgensen.

Uvildig vurderingsmand

At det kan få afgørende betydning at have en ekspert med i baghånden, når købskontrakten underskrives, er Henrik Jørgensen ikke i tvivl om:

- Fornylig havde vi en uvildig vurderingsmand på, en ekspert, der opdagede fejl, så handlen blev fair. Dertil kommer at vi har styr på forsikringsforholdene, og at der er betalt, før sælger forlader havnen med båden.

- Vi sikrer også, at papirerne er i orden. Mange sælgere har haft mange fremvisninger før, at bådene bliver solgt, så vi har mange glade sælgere, forklarer Henrik Jørgensen.

content-loader
content-loader
content-loader