Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

Under 1000 dage til start - nu åbner tilmeldingen til Vendée Globe 2024

Allerede før tilmeldingens åbning har interessen for solosejladsen jorden rundt været markant. I 2020-2021 havde 37 solosejlere meldt deres ankomst.

Af Sara Sulkjær |

Flere måneder på havet med en omflakkende fugl som fornemmeste gæst afskrækker ikke nogle af verdens dygtigste sejlere.

Interessen for 2024-udgaven af den omfattende jordomsejling for solosejlere, den såkaldte Vendée Globe, der regnes som én af verdens allerhårdeste kapsejlere, er således intakt:

- Siden afslutningen på den sidste udgave har SAEM Vendée (arrangørerne bag Vendée Globe, red.) set en enorm interesse fra skippere og deres sponsorer, som allerede er ivrige efter at være med ved starten på Vendée Globe den 10. november 2024, skriver Vendée Globe på deres hjemmeside.

80 dage og først i mål

Det er en hård sejlads, der venter deltagerne. Yannick Bestaven, der var først mand rundt om Jorden i sejladsens seneste udgave, brugte 80 dage, 3 timer, 44 minutter og 46 sekunder i sit eget selskab, inden han atter kunne krydse mållinjen. 

Undervejs måtte han kæmpe i alt fra vindstille til stormvejr, alt imens den konstante fare for grejnedbrud lurede i baghovedet.

Grejnedbrud, som ramte store dele af fleeten, hvorfor kun 25 af de startende formåede at nå hele vejen rundt om jorden.

Tilmelding frem til 2023

I 2021-udgaven, der sluttede den 5. marts sidste år, havde 37 solosejlere ellers officielt meldt deres ankomst. Et antal, der - hvis man skal tro arrangørerne - højnes i 2024. 

Mandag den 14. februar åbnede tilmeldingen til Vendée Globe 2024. Der er endnu ingen officielle meldinger om tilmeldte deltagere. Tilmeldingsblanketten kan sendes afsted frem til den 2. oktober 2023.

Kilde: Vendée Globe

content-loader
content-loader
content-loader