Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Med knyttet næve rundende Yannick Bestaven lørdag eftermiddag Cape Horn. Foto: Yannick Bestaven / Maitre Coq #VG2020

48-årige Yannick Bestaven runder som den første Cape Horn i Vendée Globe

Efter at have ført siden første juledag kunne franskmanden lørdag gå forbi den amerikanske sydspids. Yderligere to sejlere har rundet det ikoniske kap. Bestaven har nu 6.600 sømil til mållinjen.

Af Sara Sulkjær |

55 dage og 22 timer efter at soloskipper Yannick Bestaven krydsede startlinjen ved franske Les Sables d'Olonne, nåede han en ny, stor milepæl. 

Lørdag eftermiddag kunne Bestaven som den første i årets Vendée Globe runde det sagnomspundne Cape Horn på den sydamerikanske sydspids. Det var samtidig den ellers erfarne sejlers første møde med kapet:

- Jeg måtte tro på mine muligheder og på min rute uden at bekymre mig for meget om, hvad mine konkurrenter ville gøre. Jeg måtte være stædig, særligt da jeg opholdt mig langs isbarrieren, forklarer 48-årige Bestaven til Vendée Globe.

En langsom tid

Kaprundingen kommer efter flere dage med udfordrende vejr. Vind på op imod 30 knob og store bølger har udfordret Bestaven og de øvrige deltagere, der ellers i store dele af sejladsen har kæmpet med let vind.

Lette vindforhold, der betyder, at Bestavens tid til Cape Horn er markant langsommere end de seneste års vindere. Otte dage mindre brugte Armel Le Cléac’h på at nå sydspidsen, da han i 2016 slog rekorden i løbet, mens François Gabart formåede at runde Cape Horn efter blot 52 dage til søs i 2012.

Siden Bestavens runding er flere af de 27 tilbageværende solosejlere fulgt i kølvandet på løbets fører. I alt tre deltagere er sejlet forbi kapet, senest mandag morgen, da mmanden på løbets tredjeplads, Thomas Ruyant, rundede kapet.

Overraskende styrke

340 sømil har Thomas Ruyant til landsmanden i front, mens Charlie Dalin har sneget sig ind på jordomsejlingens andenplads. 

Dalin, der ligeledes er fra Frankrig, har 180 sømil til Yannich Bestaven, som med knap 6.600 sømil til mål har sejlet lidt over 70 % af sejladsen: 

- Jeg troede ikke, at du kunne gå så langt ind i den menneskelige krop for fysisk og mentalt at overkomme al den stress, kulden, fugten, ensomheden. Der har været nogle magiske øjeblikker og nogle meget hårde, forklarer Yannick Bestaven.

Følg Vendée Globe-sejlerne via livetracking og se en meget glad Bestaven efter Cape Horn-rundingen i videoen herunder:

Kilde: Vendée Globe

content-loader
content-loader
content-loader