Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der blev brug for Marinehjemmeværnet under AFi2Star-sejlads. Foto: Peter Brøgger

Sejler fik bom i hovedet i AFI2Star - fløjet til sygehus i Aarhus

Sejler der fik en bom i hovedet i søndags i en vending og efterfølgende blev følelsesløs i højre ben, fik tilsyn af vagtlæge og efterfølgende blev sejleren fløjet til Skejby. Aarhus Sejlklub arrangerede sejladsen fra Aarhus til Samsø og tilbage.

Af Troels Lykke |

I weekenden den 11. - 12. juni var en forstærket ’Besætning 3’ om bord på ’MHV 908 BRIGADEN’ fra Hjemmeværnsflotille 124 Aarhus på opgave som sikkerhedsskib ved ’AFI 2star’.

Sejladsen ’AFI 2star’ var arrangeret af Aarhus Sejlklub. Den gik lørdag fra Aarhus til Ballen på Samsø og retur til Aarhus søndag, skriver Marinehjemmeværnet på facebook.

Lørdag var der nogle små opgaver for den frivillige besætning, såsom at hjælpe en sejler med en løs bom og i den stil.

Søndag fik sejler bom i hovedet 

- Søndag kort tid efter afgang fik vi et opkald om en sejler, der havde fået en bom i hovedet ved en vending og efterfølgende blevet følelsesløs i højre ben. Vi gik til assistance, og fik kontakt, fortæller fartøjsfører Briann Koust Enevoldsen, og fortsætter.

- Personen var dog svær at flytte. Vi satte et par sejlkyndige ombord på hans båd, som lå tæt ved Ballen havn, og så vi sejlede sejlbåden ind med eskorte af BRIGADEN, og fik ham overdraget til vagtlægen, da 112 ikke mente, der var behov for en ambulance.

Efter tilsyn af vagtlæge blev sejleren efterfølgende fløjet til sygehuset i Aarhus.

Resten af søndagen foregik uden flere assistancer.

- Løbsledelsen var meget taknemlig for vores indsats, og vi havde en god weekend på vandet, hvor vi støttede søsikkerheden i Danmark, siger Briann Koust Enevoldsen.

Kilde. Marinehjemmeværnet

content-loader
content-loader
content-loader