Gå til hoved-indhold
Udstyr
Hvis du falder over bord er du godt stillet med en RescueME PLB3, der er en personlig nødsender. Foto: Brand Aid Creative Group, Inc.

Personlig nødsender Ocean Signal rescueME PLB3 tager hovedprisen på udstyrsmessen Mets

Verdens bedste nødsender. Ocean Signal rescueME PLB3 er en personlig nødsender, der udsender nødsignaler via satellit samt AIS. To produkter i ét. RescueME PLB3 beskrives som den bedste løsning til en hurtig redning i mand-overbord-situationer, mente Mets Trade-juryen.

Af Troels Lykke |

Bådbranchens svar på en Oscar blev i den her uge uddelt på Mets Trade i Amsterdam, hvor man på den professionelle messe, uddelte en såkaldt Dame Award til nødsenderen rescueME PLB3.

Den fungerer ved at kombinere flere niveauer af integreret signalteknologi inden for et personlig nødsendere, tilbyder den nyligt Cospas-Sarsat godkendte Ocean Signal rescueME PLB3 sejlere en kraftfuld sikkerhedsløsning til hurtig redning i en mand over bord (MOB) nødsituation.

AIS også indover

Den næste generation PLB3 forener to forskellige nøglesystemer for at give en overlevende den bedste chance for hurtigt at advare andre om en nødsituation – drage fordel af Cospas-Sarsat redningstjenesternes globale reaktionskapacitet, mens den også bruger AIS-teknologi til at angive en MOB-position til nærliggende fartøjer for øjeblikkelig hjælp.

Designet til installation i en redningsvest til semi-automatisk aktivering ved oppustning, integrerer Ocean Signal PLB3 GNSS (Global Navigation Satellite System) positionering, 406 MHz, 121,5 MHz signaler og AIS transmission samt den nye Galileo Return Link Service (RLS) ) teknologi, for at levere en omfattende og komplet kommunikationsforbindelse til nødtjenester, selvom den overlevende er uarbejdsdygtig.

Ocean Signal har også introduceret Near Field Communications (NFC) i rescueME PLB3, hvilket frigør en ny måde for nødsender-ejere at overvåge deres nødsendere, gennemgå selvtestresultater, se GNSS-testplaceringer og overvåge nødsenderes ydeevne og vedligeholdelse.

Smart mobil-teknologi

Ved blot at holde en mobiltelefon over nødsenderens udpegede NFC-område, overføres de seneste oplysninger automatisk til Ocean Signal-mobilappen til visning.

RescueME PLB3 sender, når den er aktiveret, et AIS mand over bord signal, som vil blive opfanget af alle AIS udstyret fartøjer inden for VHF radio rækkevidde og plottet ind på en tilsluttet kortplotter eller ECDIS system. Se video i bunden af artikel.

Samtidig vil et 406 MHz nødsignal hurtigt og præcist videresende positionen til et verdensomspændende netværk af Cospas-Sarsat søge- og redningssatellitter for at advare eftersøgning og redning af en person i alvorlig og overhængende fare, hvilket udløser en international reaktion, der vil videresendes til den bedst egnede redningstjeneste for den overlevendes placering.

Den robuste og vandtætte rescueME PLB3 vejer kun 0,42 lbs (190 g) og måler 7,87 tommer / 20 cm (L) x 1,41 tommer / 3,6 cm (B) x 1,81 tommer / 3,0 cm (D). Den er MEOSAR-kompatibel og i stand til at fungere i 24 timer med en batterilevetid på fem år.

Kommer til Danmark til marts 23

Prisen på rescueME PLB3 ligger på 5.695 kroner. Den komer til Danmark i marts 2023, oplyser Gordon Skinner fra ScanMarine i Kastrup. De henviser til nærmeste forhandler.

Forhandler: scanmarine.dk/

content-loader
content-loader
content-loader