Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anne-Marie Rindom sejlede hen til sin polske træner Piotr Wojewski efter sejren. Fotos: Helen Galli
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Beskeden Rindom efter VM-guld er overrasket over, at det gik så godt til slut

–Jeg føler ikke, jeg fik den helt perfekte start på stævnet og kan mærke, at jeg er lidt rusten til at konkurrere. Farten og fysikken er god, men jeg har haft lidt problemer med at sejle konkurrence og være mange på startlinjen, siger 31-årige Rindom, der vandt sit 3. VM i klassen.

Af Troels Lykke |

Anne-Marie Rindom er nyslået verdensmester i ILCA 6 – og det endda i imponerende stil.

Med en andenplads i næstsidste sejlads sikrede hun sig reelt verdensmestertitlen allerede før sidste sejlads, da hun ikke længere kunne nås af sine forfølgere, viser resultatlisten

– Jeg er faktisk lidt overrasket over, at det gik så godt til slut. Jeg føler ikke, jeg fik den helt perfekte start på stævnet og kan mærke, at jeg er lidt rusten til at konkurrere. Farten og fysikken er god, men jeg har haft lidt problemer med at sejle konkurrence og være mange på startlinjen, siger hun i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

– Jeg forbedrede mig dog rigtig meget i løbet af stævnet og formåede at holde koncentrationen til slut. I går (lørdag) var en rigtig god dag for mig, hvor jeg fik en god føring. Men jeg har om nogen erfaring med, at det alligevel kan gå galt til sidst. Det gjorde det heldigvis ikke, og det er jeg superstolt over.

Selvom hun kun for nyligt har genoptaget træningen i den jolle, hun vandt OL guld i sidste år, ser det ikke ud til at have haft negative konsekvenser for hendes føling med båden. Snarere tværtimod:

– Det viser, at vi er på rette spor, og at man sagtens kan prøve andre bådtyper og få noget mere bred erfaring, selvom det betyder færre timer i ILCA'en.

Skal til VM i J/70 

Få timer efter VM's afslutning er Anne-Marie Rindom derfor også allerede på vej til et nyt sejleventyr. VM i J/70 begynder på tirsdag - en bådklasse hun har sejlet i det seneste års tid.

Feltets anden danske sejler Anna Munch har også sejlet et flot stævne og slutter som nummer 22 i verden. Det betyder, at Danmark nu har to sejlere i top25 i verden.

content-loader
content-loader
content-loader