Gå til hoved-indhold
Udstyr
Løsningen for at holde rurerne væk er naturprodukter i et specielt system. PR-foto
Udstyr
- Dette billede er fra vores propel fra i år, hvor vi kom på land efter at have ligget stille i fire måneder i havnen på grund af helbredsproblemer. Der er stort set ingen rurer på efter brug af Navy Blue, fortæller Kolding-sejler Gitte Stæhr Hansen til minbaad.dk.

Nyt, patentanmeldt miljøvenligt produkt tilføres i eksisterende maling for at undgå rurer

Den 76-årige sejler Flemming Dedenroth fra Kolding har opfundet et produkt mod lystsejlernes og storskibsfartens evige problem - rurer. En løsning, der sparer både brændstof, vand, el og tid, og er miljøvenligt. Produktet er nu patentanmeldt og er klar om 1 til 2 år.

Af Troels Lykke |

Nyt, patentanmeldt produkt tilføres i eksisterende maling, (alle typer) og løser dermed problemet med rurer, der sætter sig fast på alle fartøjer og på meget andet, det fortæller Navi Blue ApS til pressen.

Miljøændringer, forurening og højere havtemperaturer skaber store problemer for den maritime industri og for fritidssejlere overalt på kloden.

Rurer sætter sig fast på bunden af fartøjer, køl, aksler, skruer, propeller m.m. Farten og manøvre-evnen bliver stærkt nedsat. Det giver meget store ekstra udgifter til vedligehold og brændstof.

Rurer sætter sig også på - og ødelægger - havne-anlæg, havvindmøllesokler, broer, bøjer og meget andet.

Rurer sænker fart og manøvre-evner

Problemet med rurer opstod for ca. 10 år siden for en sejler fra Kolding, Flemming Dedenroth. Han fik ligesom så mange andre sejlere problemer med fart og manøvre evne.

Båden kunne lige pludselig kun sejle 1 knob for motor uanset hvor meget gas den fik. Normalfarten er ca. 6 knob. Det viste sig, at skrogbund, køl, aksel, skrue og propel var fyldt med rurer.

Skruen/propellen lignede en stor cylindrisk betonklods på grund af rurer. Her var årsagen til, at der næsten ingen fremdrift var i båden. Løsningen mod rurer fandt opfinderen  Flemming Dedenroth helt tilfældigt ved observering og nytænkning. Løsningen for at holde rurerne væk er naturprodukter i et specielt system.

Utallige forsøg og test har bevist de mange løsninger og muligheder, der er med det nye system.

Der er ingen begrænsninger med hensyn til fart eller om fartøjet ligger stille. Hvis NAVY BLUE konceptet er tilsat virker det overalt under vand. Rurer, muslinger, slam og alger holdes væk.

Kan tilsættes alle typer bundmaling

Igangværende forsøg tyder også på, at alle typer bundmaling kan tilsættes NAVY BLUE konceptet, og at der derved opnås en meget hårdere slidoverflade med minimal afsmitning i forhold til nuværende kendte bundmalinger.

Produkterne er nu patentanmeldt hos Patent- og Varemærkestyrelsen. Teknologisk Instituts opfinderrådgivning har undervejs været en stor støtte.

På markedet om 1 til 2 år

Rettighederne til teknologien sælges i den kommende tid. Og produkterne forventes på markedet indenfor 1-2 år.

Man kan kontakte NAVY BLUE ApS for mere information om opfindelsen på
info@bluenavy.dk

content-loader
content-loader
content-loader