Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Ruren fra vestkysten er langt større end de rur, der normalt finder vej til bådskroget. Foto: Signe Storr

7,5 cm lang rur fundet på vestkysten - fem gange større end normalt

Marinebiologerne jubler, mens sejlerne skeptiske ser til. En rekordstor rur har i weekeden for første gang fundet vej til de danske farvande. TV MidtVest rapporterer.

Af Sara Sulkjær Hansen |

- De er jo kæmpe.

Michael Madsen fra JyllandsAkvariet er ikke i tvivl, da han til TV Midtvest fortæller om det bemærkelsesværdige fund, en gruppe strandgæster i weekenden gjorde sig på den jyske vestkyst.

Fem gange større end normalen

Her dukkede en 7,5 centimeter lang rur op. En rur, der er fem gange så stor som de omtrent 1,5 centimeter store rur, der normalt finder vej til bådskrog, havnepæle og stenmoler i danske farvande.

- Det er altid specielt, når der kommer noget ind, man ikke har set før. Så bliver man glad, understreger Michael Madsen fra JyllandsAkvariet overfor TV Midtvest. 

Der er ingen tvivl om, at humøret er højt hos marinebiologerne på det jyske akvarium i Thyborøn. Om landets mange sejlere er af samme opfattelse, må tiden vise.

Du kan se billeder og videoer af den rekordstore rur, der sandsynligvis er bragt hertil som blind passager på et skibsskrog, hos TV Midtvest her.

Kilde: TV Midtvest

content-loader
content-loader
content-loader