Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det fantastiske højtryksvejr med masser af sol og 25-30 grad indbød også til en dukkert, og der opstod nærmest en ScanKap 99-havsvømmerforening under ventetiden, men der blev også sejlet. Foto: Torben Stender Nielsen
Kapsejlads
Foto: Torben Stender Jensen

Scankap 99'erne måtte vente på vind - imens opstod klub for havsvømmere

Ventetiden blev udnyttet optimalt under weekendens danmarksmesterskab i Dragør, hvor skyhøje temperaturer indbød til et dyp i bølgen blå. På kapsejladsbanen var Christian Grejs Pedersen fra Kaløvig Bådelaug hurtigst. 15 både var på startlinjen.

 

Af Sara Sulkjær |

Det var ikke vind, der var i overskud, da Danmarks bedste Scankap 99-sejler i weekenden skulle findes. I stedet måtte sejlerne hver dag vente på de friske pust i Dragør. 

- Stævnet blev afviklet i svag vind, hvor sejlerne begge dage først blev sendt på vandet over middag, men det lykkedes at få afviklet i alt seks gode sejladser, forklarer Simon Svenstrup fra den danske Scankap-klub.

Ny forening?

Med lange formiddage på land måtte sejlerne finde alternative aktiviteter - og med pragtfuldt dansk sommervejr på menuen var vejen banet til en potentielt ny forening.

- Det fantastiske højtryksvejr med masser af sol og 25-30 grad indbød også til en dukkert, og der opstod nærmest en ScanKap 99-havsvømmerforening under ventetiden, beretter Simon Svenstrup.

Det var dog ikke svømning, men i stedet kapsejlads, deltagerne havde sit kursen mod, og med seks gennemførte sejladser var det muligt at kåre en ny, dansk mester. En mester, der nu hedder Christian Grejs Pedersen og sejler for Kaløvig Bådelaug.

Seks point i seks sejladser

Seks point for de seks sejladser, hvoraf der var en fratrækker, var mere end godkendt for Kaløvig-sejleren, der slog den regerende mester, Jens Fast, som måtte nøjes med andenpladsen. 

Den lokale Dragør-sejler Erik Stangerup tog sig af tredjepladsen, mens den heldige vinder af lodtrækningspræmien, en One Sails-spiler, til en sejler udenfor top-5 blev Flemming Palm.

Vinder Christian Grejs, vandt helt fortjent

Meget fortjent, og helt suverænt, med kun 6 point, vandt Christian Grejs, med gasterne Claus Litzinger, Peter Koch og Jesper Vange, i DEN 112, Nordlys, fra Kaløvig. Christian har 3 gange tidligere været på skamlen, men aldrig øverst. I år var han dog helt urørlig, fortæller Flemming Palm fra Kerteminde Sejlklub i båden Alpi.

Nordlys havde, sammen med sølvvinderne lidt mere bådfart, end alle os andre, og når man så starter stabilt godt, er det vel ikke så svært at vinde. Christian mente også selv, at venstrefløjen var det eneste rigtige, og han var derude i 11 af de 12 opkryds.

På ALPI var vi glade for at slå op ad midten, men det er svært at argumentere, imod en vinder.

Sølvvinder blev, de altid sikre medaljetagere, og flere gange DM: Frøken Fast, DEN 129, fra Aarhus, med Jens Fast, Ole Fast, Jacob Lisby og Peter Westfal. De havde også lidt bedre bådfart end os andre, men var måske knapt så skarpe i starterne, som Nordlys.

Bronze-vinderen havde premiere på skamlen. Det blev den lokale båd, Nyx, DEN 103, med Erik Stangerup, Leena Liljedahl, Dirch Petersen og Theis Nielsen. De skulle dog kæmpe lidt mere, for at få medaljen i hus, da de blev pustet i nakken, af debutanten fra Faaborg, Erik Medelby.

Resultatliste

content-loader
content-loader
content-loader