Gå til hoved-indhold
Udstyr
Secumar Ultra 170-vesten er designet med Secumars nye udløsersystem. Foto: Secumar

Frisk og skarp nål udløser patronen i Secumar Ultra 170

Secumars nye udløsersystem garanterer, at nålen udskiftes sammen med patronen. Dermed er nålen altid skarp og kan hurtigt udløse patronen, når ulykken rammer.

Af Sara Sulkjær |

Et velfungerede udløsersystem i de oppustelige redningsveste er ikke bare en fordel. Det er livsnødvendigt.

Derfor har Secumar, der blandt andet står bag den populære Ultra 170-vest, valgt at producere deres nye 1004-udløsersystem på deres egen fabrik i Hamborg.

Nål altid klar til at prikke hul

Det særlige ved systemet er, at patronen i dette tilfælde har en såkaldt fatning påstøbt. Det forklarer Mads Bruun-Larsen, agent for Secumar i Danmark:

- I denne fatning sidder nålen, der skal skyde hul i patronen. Det betyder, at når man skifter patron, får man også en frisk og skarp nål, så ingen sløv nål, der på sigt ikke prikker hul. I alle andre systemer er det den samme nål, som skal prikke hul i hele vestens levetid, forklarer agenten til Minbaad.dk.

Samtidig låser fatningen patronen fast, og den kan kun afmonteres ved at aktivere en udløser, ligesom sejleren med systemet blot ét sted kan tjekke, om vesten er grøn og klar til brug. På andre veste skal dette tjekkes op mod to-tre steder.

Ultralet Ultra-vest

Det smarte 4001-system er en del af Ultra 170-vesten. En vest, der er med 170N-opdrift og er designet med en pasform, der øger sejlerens komfort:

- Ultra-vesten er nok det tætteste, man kommer på ikke at mærke en vest under brug. Den patenterede pakning af Ultra-vestene gør dem ultraflade og ultralette samt behagelig for bevægeligheden omkring halsen med fleece i kraven, påpeger Mads Bruun-Larsen.

Det er muligt at erhverve sig vesten med 4001-systemet i en udgave med og uden harness til henholdsvis 1.195,00 kr. og 1.295,00 kroner. Find mere information på www.zip-it.dk eller tag kontakt til Mads Bruun-Larsen på mads@zip-it.agency eller 51 21 55 81.

Kort om Secumar 4001-systemet:

• Patronen har en nylonfatning støbt på patronen, som blot kan løsnes ved aktivt at trykke på en knap

• I nylonfatningen sidder den nål, der skal prikke hul i patronen. Når patronen skiftes, får man således en ny nål hver gang

• Om vesten blæser op automatisk eller manuelt skiftes der fra grønt til rød på fatning. Så kun et sted man skal tjekke om vesten er ok.  Andre skal man tjekke 2-3 steder. 

• Tabletten er støbt ind i en lille boks, så den ikke kan monteres forkert og er nemmere at håndtere med våde fingre

Herunder forklarer Mads Bruun-Larsen mere om systemet gennem en sammenligning med Secumars øvrige udløsersystem, 3001-systemet:

content-loader
content-loader
content-loader