Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

23 knob i Mini 6.50 med foils til offshore

På sin anden prøvetur har Mini 6.50 Nicomatic med bådejer Caroline Boule, mere end bekræftet sit potentiale. Dronebillederne af Yann Riou viser en Mini 6.50 med imponerende foils, viste sejlads ud for franske Lorient. Båden letter allerede fra 8 knob.

Af Troels Lykke |

Mini 6.50 sejler Caroline Boule bliver bogstavligt talt flyvende.

For den lille 6,5 meter lange sejlbåd flyver med mere end 20 knob ud for Lorient i en nordøstlig brise på omkring ti knob. Med sine store foils holder den en stabil fart.

Skipper Caroline Boule, som sammen med sejler og ingeniør Benoit Marie, opfordrede Sam Manuard til at designe denne prototype, i minimål.

Benoit Marie lægger ikke skjul på sin tilfredshed efter de første testsejladser.

"Det var kun bådens anden navigation, og vi har allerede passeret 20 knob med lidt vind, det er over vores håb. Båden holdt 23 knob stabiliseret i flere minutter."

Et effektivt offshore-foilsystem

For Benoit Marie, der har designet bådens foils, er det valideringen af ​​konceptet, som han havde forestillet sig.

"Vi testede 5 former for foils på vores testbåd, Vini. Dette gav os mulighed for at teste billigere inden søsætning. Vi kan se, at det fungerer godt. Foils-systemerne fungerer godt. Deres geometrier gør det muligt for os at flyve tidligt. Båden letter. fra 8 knobs vind. De regulerer samtidig godt, og sejlbåden flyver højt. Dette gør, at den kan passere godt gennem høje bølger. Vi har designet disse foils til offshore, så det er vigtigt at være et godt stykke over bølgerne."

Det bliver dermed spændende at se Nicomatics præstationer i Mini 6.50 klassen under rigtige offshore-begivenheder.

Læs mere: www.facebook.com/caroboule.sailing

content-loader
content-loader
content-loader